Folk är upprörda över att Säter, som är hem åt den kända rättspsykiatriska kliniken RPK, har "det är lätt att bli tokig i Säter" som sin slogan.
1 av 2
Folk är upprörda över att Säter, som är hem åt den kända rättspsykiatriska kliniken RPK, har "det är lätt att bli tokig i Säter" som sin slogan. - Foto: Scanpix
"Det är lätt att bli tokig i Säter". Thomas Quick kallades under ett tag för "Sätermannen" i media.
2 av 2
"Det är lätt att bli tokig i Säter". Thomas Quick kallades under ett tag för "Sätermannen" i media. - Foto: Yvonne Åsell/SvD/Scanpix

"Bli tokig i Säter"

Med den kända rättspsykiatriska kliniken RPK i stan får Säters slogan en provocerande dubbelmening. Många minns den kända seriemördaren Thomas Quicks alias "Sätermannen".


SÄTER. Tre skrivelser har kommit in till socialnämnden i Säter. De kritiserar stadens slogan "det är lätt att bli tokig i Säter".

Helena Åkerberg Hammarström, näringslivssekreterare i Säter, tror inte att det är meningen att driva med psykvården.

– Vi menar förstås tokig som tokig i glass. Vi vill på ett skämtsamt sätt tala om att Säter är en härlig stad som det är lätt att bli förälskad i, säger hon till Dalarnas Tidningar.

Men med Säters sjukhus i åtanke, där bland annat psykiskt störda brottslingar vårdas, håller inte alla med.

– Hur många har varit sjuka på Säters sjukhus och alla som arbetat där, vad tror du att de tycker om denna slogan? Står det i en skrivelserna, enligt Dalarnas Tidningar.

Men Lotta Bergstrand (fp), ordförande för näringslivs- och turismutskottet, är glad över uppmärksamheten.

– Man har lyckats med en slogan när den används så här. Det handlar om att få en reaktion och det har vi fått, säger hon till Dala-Demokraten.

Staden har använt sig av sin provokativa slogan sen 2007.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!