1 av 2
- Foto: Adolf Hitler
2 av 2
- Foto: Privat

Nu vill Möller ha tillbaka sin Hitlerkonst

Hells Angels tidigare Sverigepresident vann mot Försäkringskassan och fick tillbaka sin sjukpeng. Nu återkräver han dessutom sina Hitlertavlor.


MALMÖ. Polisen kunde inte bevisa att före detta HA-ledaren, Thomas Möller, försörjt sig på brott. Men precis som den legendariske maffiabossen Al Capone sattes dit på grund av skattebrott ville svenska myndigheter kväsa Thomas Möller med hjälp av skatteverket och Försäkringskassan.

Till skillnad från många andra sjuka som slåss mot byråkratins väderkvarnar vet dock Möller hur man vinner en fajt.

När ekobrottsmyndigheten hittade flera miljoner kronor på Möllers bankkonto i Sydafrika inledde skatteverket en klappjakt på pengar och skönstaxerade honom.

Samtidigt drog Försäkringskassan in hans sjukpeng - eftersom han anses vara arbetsför i och med att han dragit in otaxerade pengar. Han återkrävdes också på sammanlagt drygt två miljoner kronor som redan betalats ut i sjukpenning.

Men Möller överklagade och fick förvaltningsrätten med sig.

– Vi vann målet fullt ut, kommenterar Thomas Möllers advokat Sven-Eric Ohlsson till Kvällsposten.

Nu står striden om en samling knivar, antika vapen - och några akvarelltavlor. Målade av ingen mindre än Adolf Hitler.

Det var när Möller och hans exhustru gick skilda vägar som hon lämnade in en del av bohaget på auktion. Thomas Möller polisanmälde henne för stöld.

Men polisen skvallrade för kronofogden som gjorde en utmätning och nu finns bohaget i statens förvar.

Bland samlare, som specialiserat sig på hitleristisk konst, kan tavlorna vara värda mycket pengar. På en auktion i Tyskland har man till exempel nyligen sålt tre akvareller av Hitler för närmare en halv miljon kronor.

Nu vill dock Thomas Möller få tillbaka sina tavlor och har vänt sig till Malmö tingsrätt för att tvinga kronofogden på knä i striden om Hitlers tavlor.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!