- Foto: Polisen/Scanpix

Arklöv kan bli fri om två år

Kriminalvården vill frige "den svarte nazisten" - polismördaren från Malexander.


Malexandermorden

Jackie Banny Arklöv, född 6 juni 1973 i Liberia, är dömd för mord i Sverige och krigsförbrytelser i Bosnien-Hercegovina under kriget i det forna Jugoslavien.

Mest känd är Arklöv som inblandad i Malexandermorden 1999 då tre nazister rånade Östgöta Enskilda Bank i Kisa den 28 maj 1999.

Bytet blev 2,6 miljoner kronor. Polismännen Olle Borén, 42, och Robert Karlström, 30, sköts ihjäl med nackskott med sina egna tjänstevapen när de på en landsväg i Malexander försökte stoppa rånarna.

Jackie Arklöv greps tre dagar senare av polis i Tyresö söder om Stockholm.

Källa: Wikipedia

ÖREBRO. Jackie Arklöv, 37, kan bli fri om två år. Kriminalvården tycker att polismördaren från Malexander, som tillsammans med Tony Olsson och ytterligare en nazistisk kamrat, Andreas Axelsson, rånade en bank och sköt ihjäl två förföljande polismän med nackskott.

Kriminalvården bedömer nu att två år räcker för att genomföra särskilda utslussningsåtgärder för Arklöv, uppger nyhetsbyrån TT.

Risken för återfall i våldsbrott är inte förhöjd, skriver myndigheten i ett yttrande till Örebro tingsrätt, som avgör fall med tidsomvandling av livstidsstraff.

Kriminalvården konstaterar vidare att Jackie Arklöv skött sig hyfsat bra på fängelset och har läst in två magisterexamina under tiden bakom lås och bom.

Fri
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!