- Foto: Tomas Oneborg / SCANPIX

Rödgrönt lockrop om sjukförsäkringen

Vill att enskilda borgerliga riksdagsledamöter ska gå med på att ändra sjukförsäkringen.


De rödgröna har just gjort slut med varandra men på kommer ändå med ett gemensamt utspel på torsdagen.

I en debattartikel i DN bjuder de in enskilda borgerliga riksdagsledamöter som är kritiska till den nya, hårt kritiserade, sjukförsäkringen att göra gemensam sak för att arbeta för en "mänskligare sjukförsäkring".

"Tongivande företrädare inom folkpartiet, centerpartiet och kristdemokraterna sade att de inte kunde försvara alla delar i den förändrade sjukförsäkringen. De vittnade om att de hade sett människor komma i kläm i systemet och argumenterade för en snabb förändring. Vi företrädare för socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet välkomnar denna öppning inom de borgerliga partierna när det gäller sjukförsäkringen. Vi lägger i dag fram en gemensam motion med konkreta förslag som riktar in sig på de mest akuta felen i sjukförsäkringen. Våra förslag bör kunna få brett stöd i riksdagen." skriver bland annat Mona Sahlin (s), Lars Ohly (v), Maria Wetterstrand (mp) och Peter Eriksson (mp).

De rödgröna lyfter återigen fram fallet med akromegalisjuka Annica Holmquist som exempel på personer som med de nya reglerna obönhörligen hamnar i kläm.

Om några av de borgerliga riksdagsledamöterna kommer nappa på inviten återstår dock att se.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!