1 av 2
- Foto: Polisen
2 av 2
- Foto: Polisen

Mördade kompis - "för att slippa råna till narkotikaköp"

21-åring stack ihjäl sin kompis med 25 knivhugg. Säger i polisförhör att han blev angripen när han vägrade gå med på att begå rån för att få råd med knark. – Jag ville inte vara med på det.


GÖTEBORG. De var redan höga som hus. Men när den 50-årige kompisen ville tvinga 21-åringen att råna folk för att få råd att köpa mer knark vägrade han.

21-åringen uppger att det blev slagsmål och med sin kniv högg han ihjäl 48-åringen med 25 stick.

Skadorna var så svåra att 48-åringen kort därpå dog, uppger GT.

21-åringen greps senare på en spårvagnshållplats. I händerna höll han mordvapnet och en mobil. Med mobilen hade han själv larmat SOS om att han knivhuggit sin vän.

Nu åtalas 21-åringen, som uppger att han flydde till Sverige för att undgå tvångsrekrytering till den islamistiska milisen Hizbollah i Libanon, för mord.

Den unge mannen hade bott hos sitt mordoffer i några dagar när de rök ihop om hur de skulle få fram pengar till mer narkotika. 48-åringen ville att de skulle råna någon vid en bankomat.

Då drog 21-åringen kniv.

– Jag ville inte vara med på det och när han kom emot mig med kniven tog jag den och högg honom, uppger 21-åringen i förhör.

– När jag såg allt blodet blev jag rädd och slog larm till polisen.

Redan som 14-åring började han knarka i sitt hemland. Och han har en diger brottslig karriär bakom sig också i Sverige.

Han vill nu få hjälp med sitt missbruk eller i värsta fall skickas tillbaka hem.

Det kan också bli verklighet om han fälls för mordet. Kammaråklagare Ann-Sofie Prahl yrkar vid fällande dom på livstids utvisning, skriver GT.

Mannen har ingen personlig anknytning till Sverige.

/
/
/
/
Ran
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!