1 av 5
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
2 av 5
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
3 av 5
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
4 av 5
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
5 av 5
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

X2000 rammade perrong i Malmö

Ett X2000 skulle växla inne på Malmö station när något gick fel. Tåget kraschade rakt in i perrongen.– Det lät som att de tappade tolv ton av något därinne. Så kommer jag in och ser vagnarna stå på varandra och loket som kört rakt in i betongen, säger Jana Cheng.


MALMÖ. X2000-tåget skulle ha avgått till Stockholm 11.17 och skulle växla spår för plocka upp passagerare. Men av okänd anledning brakade tåget rakt in i ett stoppblock med stor kraft. Strömledningar föll ner och det blev strömlöst på stationen.

– Det var ingen där och tåget var tomt. Han som körde tåget är väl den enda som var skadad, han stack ut huvudet ur fönstret, säger Jana Cheng till Sydsvenskan.

Lokföraren skadades i krocken. Enligt vittnesuppgifter blödde han från ansiktet men kunde själv ta sig till ambulansen.

– Det som händer nu är att vi både håller på att ta hand om tåget, och boka om resenärerna till nästa avgång mot Stockholm, säger Ann-Katrin Backlund, pressjour på SJ.

/
/
/
/
SJ
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

1 timme sedan
Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

1 timme sedan
En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.