Bilden har inget samband med artikeln.
Bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Tonåringar kan ha fallit offer för kärleksdrama

En 16-årig flicka hittades svårt skadad - intill sin döda killkompis. Nu tror polisen att de båda tonåringarna är offer för ett svartsjukedrama.


EKERÖ. På trettondagsafton åkte den 16-åriga flickan hem till sin killkompis i ett lugnt villaområde på Ekerö utanför Stockholm.

När flickan inte kom hem på kvällen blev föräldrarna oroliga.

– De blev oroliga när de inte kom i kontakt sitt barn, säger Kjell Hellström, stationsbefäl vid Västerortspolisen, till Expressen.

När pojkens pappa fick ett oroligt samtal från flickans föräldrar åkte han hem och gjorde den fasansfulla upptäckten. Där låg pojken död och flickan svårt misshandlad.

Enligt källor till Expressen utreder nu polisen om det rör sig om ett kärleksdrama. I huset ska man ha påträffat en hammare och en morakniv.

– Det fanns föremål på platsen som vi har beslagtagit som kan ha med brottet att göra, men jag vill inte gå in på vilken typ av föremål, säger åklagare Jan Tibbling till Expressen.

Den 16-åriga flickan opererades under torsdagen och ligger fortfarande nedsövd på Karolinska sjukhuset. Hon har därmed inte kunnat förhöras.

Läget är allvarligt men stabilt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!