- Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Sd-politikern kritiseras efter rasistmail

Kan uteslutas ur partiet.


KNIVSTA. Efter att Svenska Dagbladet publicerat en artikelserie om slumvärdar som missköter sina bostäder, med frustrerade och uppgivna hyresgäster som konsekvens, hörde sverigedemokraten Leif Vogel av sig till tidningen.

Men det var inte hyresvärdarnas girighet och snålhet som den ledande kommunpolitikern i Knivsta reagerade på. I stället menade Vogel att det är hyresgästernas fel, eftersom de är svarta och inte kommer från Sverige.

"Sämre reklam för den svarta hopen kan man ju inte tänka sig", skriver han i ett mail till SvD och fortsätter i ett annat:

"De tar ju inte bara med sig sin analfabetism utan hela sin brist på kultur och kunskap, men väl vägglöss, hårlöss och kackerlackor och som på bilden sin nedgörande effekt på våra bostäder. På bilden står en svart fan och klagar på att skåpdörrarna ramlat ner."

När han konfronteras med sina mailcitat säger han att han står för det han sagt men att det är hans privata åsikt, inte hans åsikt som sverigedemokrat.

Nu riskerar Vogel, som varit i blåsväder för rasistiska citat också tidigare, att uteslutas ur partiet.

– Vi kommer att utreda det här och öppnas ett personärende kan en konsekvens bli att han blir utesluten, säger partiets pressansvarige Martin Kinnunen till SvD.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.