Barnvagnen på bilden har inget med artikeltexten att göra.
Barnvagnen på bilden har inget med artikeltexten att göra. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Kidnappartrio snodde bebis ur barnvagn

Tre personer söks just nu av polisen.


STOCKHOLM. Ett ärende på SystembolagetFleminggatan slutade illa för den mamma som förlorade sitt barn när hon tittade bort i bara någon sekund.

Det var när mamman vände sig om som en okänd man stal hennes barnvagn. När kvinnan vände sig om och upptäckte att barnvagnen - med hennes barn - var borta tog hon hjälp av en anställd i butiken och började jaga kidnapparna.

Den okände mannen hade sällskap av ytterligare en man samt en kvinna. Kidnappartrion hann bara ett femtiotal meter bort från butiken innan de stoppades av mamman och den Systembolaget-anställde.

Två män i byggjobbarkläder ska även ha hjälpt till att stoppa kidnappningen för att återfå barnet, uppger Aftonbladet.

Barnet klarade sig utan några fysiska skador men incidenten utreds just nu som människorov.

Kidnappningen ska ha varit över på några få minuter, men två personer som polisen är intresserade av fastnade i alla fall på övervakningskameran. Men det innebär ingen större lycka för polisutredningen.

– Vi vill få hjälp med vittnen. Det kan ha funnits fler vittnen på plats än de två byggnadsarbetarna, säger Carina Berg, polis, till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.