Möllan i Skivarp totalförstördes vid en brand. Den så kallade "gryningspyromanen" anhölls - men släpptes senare.
1 av 4
Möllan i Skivarp totalförstördes vid en brand. Den så kallade "gryningspyromanen" anhölls - men släpptes senare. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Han har gäckat polisen mycket länge. Den här branden i två villagarage misstänktes han - men fälldes inte för - i oktober 2008.
2 av 4
Han har gäckat polisen mycket länge. Den här branden i två villagarage misstänktes han - men fälldes inte för - i oktober 2008. - Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Vindsbranden som till slut kan bli gryningspyromanens fall.
3 av 4
Vindsbranden som till slut kan bli gryningspyromanens fall. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Till slut: Nu åtalas gryningspyromanen

47-åringen har suttit häktad sedan december.


YSTAD. Tingsrätten i Ystad har avslagit försvarssidans begäran om ytterligare kompletteringar av förundersökningen vilket innebär att åtalet mot den 47-årige man som kallas gryningspyromanen kommer att lämnas in under måndagen.

Detta sedan 47-åringen suttit frihetsberövad sedan i början på december då han greps efter att ett hyreshus vid Sankt Knuts Torg i Ystad satts i brand.

Rättegången kommer att ta minst fem dagar och är av största vikt för polisen som gång på gång gripit, häktat och åtalat den 47-årige mannen utan att någon gång nå en fällande dom, skriver Ystads Allehanda.

Gryningspyromanen har också aktivt gäckat och hånat polisen och har till exempel vid tillfälle omedelbart gått och köpt tändare efter att han försatts på fri fot när en häktning hävts.

Rättegången ska inledas så snabbt som möjligt eftersom 47-åringen suttut häktad så länge.

– Vi har två veckor på oss att sätta ut en huvudförhandling, säger lagmannen Thomas Johansson till Ystads Allehanda.

/
/
Eld
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!