Station
1 av 2
Höghastighetståg gör ingen nytta när allt står still. - Foto: Vidar Knai/SCANPIX
Reinfeldt pratar
2 av 2
Nu vill alliansen storsatsa på järnvägarna. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Alliansen: Så ska tåget gå

Regeringen storsatsar på järnvägarna efter kaoset.


STOCKHOLM. Under fredagen presenterar alliansen en storsatsning på järnvägarna. Kvart i två på eftermiddagen ska partiledarna berätta mer.

”Statsminister Fredrik Reinfeldt, utbildningsminister Jan Björklund, näringsminister Maud Olofsson och socialminister Göran Hägglund besöker i dag Trafikverkets driftledningscentral i Stockholm”, står att läsa på regeringens hemsida.

I samband med det besöket väntas de fyra partiledarna tillkännage en ny satsning. Enligt nyhetsbyrån TT innebär den nya investeringar i infrastrukturen. I klartext: Mer pengar till järnvägen.

Tågpaketet kommer efter att kaos på nytt uppstått i tågtrafiken. Gårdagens haveri med en fullsmockad Centralstation i Stockholm kom med vinterns katastrof i färskt minne.

Under torsdagen meddelades också att SJ:s ordförande, tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn, lämnar sin post. I samband med sin presskonferens bollade den starkt kritserade Adelsohn tillbaka kritiken till politikerna.

– Svensk järnvägstrafik har varit en lekstuga för okunniga politiker i 25 år. Järnvägen är en nationell nyttighet. Jag ser att vi har ett uppdrag från svenska folket. Men vi har inget annat krav på oss än lönsamhet. Ska vi lägga ned all annan trafik? undrade SJ:s avgående ordförande.

/
SJ
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!