Ylva Johansson bjöd in Sven-Olof Sällström på hennes rum för ett möte om a-kassan.
1 av 4
Ylva Johansson bjöd in Sven-Olof Sällström på hennes rum för ett möte om a-kassan. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Sven-Olof Sällström hävdar att Ylva Johansson ljuger.
2 av 4
Sven-Olof Sällström hävdar att Ylva Johansson ljuger. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Arbetsmarknadsutskottets ordförande Thomas Tobé (m) vill inte kommentera uppgifterna om att Ylva Johansson bjöd in Sven-Olof Sällström och hänvisar till hederskodex under sammanträden.
3 av 4
Arbetsmarknadsutskottets ordförande Thomas Tobé (m) vill inte kommentera uppgifterna om att Ylva Johansson bjöd in Sven-Olof Sällström och hänvisar till hederskodex under sammanträden. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
4 av 4

S ska ha bjudit in sd till förhandling om a-kassa

Sverigedemokraterna ska ha bjudits in till ett möte med socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet - trots tidigare löften om att aldrig samarbeta med sd. Ylva Johansson (s) förnekar - men nu är alla oppositionspartier överens om nya regler för a-kassan.


STOCKHOLM. Socialdemokraternas Ylva Johansson - vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet - bjöd in sverigedemokraternas Sven-Olof Sällström till ett möte om en gemensam linje kring a-kassan. Det hävdar flera moderata riksdagsledamöter och sverigedemokraterna själva. Men socialdemokraterna nekar.

Enligt riksdagsledamoten Christoffer Järkeborn (m), såg han Sällström sitta inne på Ylva Johanssons kontor.

– Vi ajournerade mötet en kvart och under tiden gick jag för att hämta kaffe. Då såg jag Sällström sitta på Ylvas kontor med hela oppositionen. Jag blev lite chockad då eftersom de har sagt att de inte ska samarbeta med sverigedemokraterna, säger Christopher Järkeborn till Nyheter24.

Sven-Olof Sällström själv bekräftar uppgifterna att han blev inbjuden till ett möte av Ylva Johansson.

– Jag blev förvånad av att hon bjöd in mig. Hon ropade på mig och sa "kom med här" sedan satte vi oss på hennes kontor.

Sällström hävdar att det var först när socialdemokratiske riksdagsledamoten Patrik Björk pratade med Ylva Johansson som han kördes ut.

– Jag slog mig ned på en stol i hennes rum. Sedan kom Patrik Björk in och tog ut Ylva från rummet. De tisslade och tasslade lite och sedan kommer Ylva in och säger att jag ska lämna rummet helt plötsligt.

Ylva Johansson nekar till uppgifterna.

– Jag har inte bjudit in Sällström till något möte.

– Han följde med in på rummet och sedan bad jag honom att gå ut därifrån. Vi samarbetar inte med sverigedemokraterna, säger hon till Nyheter24.

Ljuger Sven Olof Sällström?

– Ja det stämmer inte. Jag vet inte vilken uppfattning han fick av det hela.

– Sedan tycker jag det är allvarligt att några MUF:are sitter och twittrar under sammanträdet. Det är allvarligt att de sprider lögner.

Men Christopher Järkeborn är säker på sin sak. Han säger sig tydligt ha hört att Ylva sa "kom med" till sverigedemokraten Sällström.

– Det är lite nytt att det bjuder in de till ett möte. Tidigare har de varit tydliga med att de inte ska samarbeta med sd, säger Järkeborn till Nyheter24.

Oppositionen - inklusive sverigedemokraterna - är överens om att återinföra hundradagarsregeln samt ta bort regeln att deltidsarbetslösa bara får a-kassa i 75 dagar.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Fem döms för bomber i Norrköping

Fem män döms för sin inblandning i flera planerade och ett utfört sprängdåd i Norrköping under förra året, rapporterar SVT Öst.

Ukraina-stöd bromsas i EU

Visst ska vi hjälpa Ukraina, lovar EU-länderna – men drar samtidigt i stödbromsen för att hålla egna väljare på gott humör inför kommande EU-val. Frågan tär på enigheten inför veckans toppmöte i Bryssel.

Ljusare förhoppningar kring tysk ekonomi

Det ser allt ljusare ut för Tyskland, Europas ekonomiska motor, enligt bedömare. Det månatliga Zew-indexet uppgick i februari till 31,7 jämfört med 19,9 föregående månad. Det var dessutom högt över marknadens förväntningar som låg på 20,5. Indexet mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin.

Schweizisk klockexport ur led

Suget efter schweiziska lyxklockor minskar tydligt. I februari sjönk exporten med 3,8 procent på årsbasis – blott andra gången de tre senaste åren som man noterar fallande exportsiffror.

Åtvidaberg: Polisen rapporterar om skottlossning

"Höga smällar var misstänkt skottlossning", skriver polisen på sin hemsida.