Eric Rosén väntar på snuskbilderna.
1 av 2
Eric Rosén väntar på snuskbilderna. - Foto: Karin Bylund
2 av 2
- Foto: Faksimil från TV4 Nyheterna.

Eric Rosén: "Bilderna på kungen kommer att komma fram"

KRÖNIKA. Den här gången vänds inga blad. Helt omöjligt att låta bilderna förbli okända och bara gå vidare.


 ”Har man sagt A får man säga B” har väl aldrig varit någon pressetisk sanning eller publicistisk utgångspunkt men i fallet med ”porrklubbsgangstern” Mille Markovics hemliga bilder på kungen, andra kändisar och en rad  olika män och kvinnor i komprometterande sexuella situationer känns det plötsligt just så.

Det är omöjligt att visa upp bilderna för en reporter, som typ konstaterar att ”ja, de här bilderna är the shit”, framför kamerorna och sen låta detta glömmas bort. TV4, Expressen och Mille Markovic måste ju ha insett och kalkylerat med detta. Att man dessutom nu spekulerar utifrån bilder vars äkthet inte styrkts, samt att Markovic har all anledning att ljuga, gör att det blir ännu mer omöjligt att undvika att de publiceras och granskas i något sammanhang.

Så nu är det bara en tidsfråga. Bilderna kommer att publiceras. Frågan är bara var, när och till vilket pris. Den mediacirkus som vi nu bevittnar, och Nyheter24 i någon pyttemån är del av, leder främst till en sak – att fler och fler får chansen att erbjuda Mille Markovic pengar.

Så TV4 har, förutom att de gjort ett verkligt och relevant journalistiskt jobb, på många sätt valt att hjälpa Markovic att trissa upp priset.

Det är en fascinerande historia, inte bara för att det rör kändisar och kungen och gangsters på ett närmast filmiskt hemliga klubben-vis, utan också för att det än en gång visar hur muren rivs mellan de som förmedlar nyheterna och de som utgör dem.

Frågan är vilka de övriga kändisarna på bilderna är? Camilla Henemark? Sven-Göran Eriksson? Noppe Lewenhaupt? Ulf Ekberg? Anna Book? Jag har inte den blekaste aning, ska jag villigt erkänna, trots alla de rykten som cirkulerar kring kungen och kungahuset. Men jag vet att det kommer spekuleras tills Markovic får sitt begärda pris.

Och då kommer det bli liv i luckan. Kanske till och med slutet för den svenska monarkin?

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.