Fem unga killar sitter anhållna för misshandeln.
1 av 2
Fem unga killar sitter anhållna för misshandeln. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
"Möllan" är en populär plats för till exempel demonstrationer.Den här gången visar människorna sitt missnöje mot Davis Cup-turneringen mellan Sverige och Israel och mot mäns våld mot kvinnor. Året är 2009.
2 av 2
"Möllan" är en populär plats för till exempel demonstrationer.Den här gången visar människorna sitt missnöje mot Davis Cup-turneringen mellan Sverige och Israel och mot mäns våld mot kvinnor. Året är 2009. - Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX

20-åring "glodde" på ungdomsgäng - misshandlades brutalt

Fem ungdomar är anhållna för grov misshandel av den unga mannen.


Möllan

Möllevången kallas i folkmun Möllan och ligger mitt i centrala Malmö.

Området är känt för sin subkulturella prägel där många krogar, restauranger och nattklubbar trängs med varandra.

Tidigare var "Möllan" ett fattigt område men i dag beskrivs det som kulturens mecka.

MALMÖ. En ung man blev mycket brutalt misshandlad av ett ungdomsgängMöllevången strax före klockan 20 på söndagskvällen. 20-åringen var på väg till sin cykel när en yngre kille plötsligt frågar honom "vad glor du på?"

– Sedan small det. Han fick ta emot fler knytnästsslag i ansiktet och när han ramlar till marken fortsätter killarna att sparka på honom, säger Ronny Ivehed, kommissarie ungdomsroteln, Malmöpolisen, till Nyheter24.

Ungdomsgänget är något yngre en den unga killen som misshandlas. Fem personer födda 93 och 94 turas om att stampa, slå och sparka killen på marken. 20-åringen lyckas till slut komma upp på fötter men möts då direkt av en "dansk skalle" och blir sedan biten på axeln.

– De är tre av killarna som varit mer aktiva i misshandel, men alla sitter anhållna. De förnekar brottet men vi kommer att förhöra dem igen under eftermiddagen, säger Ronny Ivehed till Nyheter24.

Offret uppger att han inte provocerade ungdomsgänget.

Efter den brutala misshandel kände han sig öm i hela kroppen och polisen kunde dokumentera bland annat en fläskläpp, sårskada på ena knät, bitmärken på axeln och rodnad över ryggen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!