Anders Lettströms brev sågas av pr-experten.
1 av 4
Anders Lettströms brev sågas av pr-experten. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Milan Sevo.
2 av 4
Milan Sevo. - Foto: PASSBILD/SCANPIX
Kungen offrade närmsta vännen för att rädda sitt eget skinn.
3 av 4
Kungen offrade närmsta vännen för att rädda sitt eget skinn. - Foto: Yngve Rådstedt/Scanpix
Andrea Jovell Swensson tycker att Anders Lettström lägger ut dimridåer.
4 av 4
Andrea Jovell Swensson tycker att Anders Lettström lägger ut dimridåer. - Foto: Carl Swensson

"Lettströms dimridåer köper tid åt hovet"

Anders Lettströms drag kommer inte att hålla anser pr-konsulten Andrea Jovell Swensson.


Utdrag från brevet

"Förlåt, jag var naiv. Skyll inte på andra. Jag är djupt olycklig över att jag inledde kontakter med mindre seriösa och kriminellt belastade personer med anledning av boken "Den motvillige monarken".

"Jag var hårt pressad av den felaktiga exponeringen och agerade därför inte rationellt."

"Detta handlar alltså enbart om min naivitet och dumdristighet och att jag tror alla om gott. Det borde inte skada någon annan än mig själv."

STOCKHOLM. Kungens närmaste vän Anders Lettström förnekade först att han tagit kontakt med kriminella kring den "Den Svenska Gudfadern" Milan Sevo. För att sedan ta på sig hela skulden i ett öppet brev där han desperat försöker ta på sig hela skulden.

– Jag upplever att det han gör är ett mönster. Det är inte ett relevant brev då han lägger ut dimridåer och inte svarar på frågan. Frågan handlar inte om Lettström längre, det är ett otidsenligt beteende som kan liknas med Ola Lindholms blogginlägg, säger pr-experten Andrea Jovell Swensson från konsultbyrån Vidunderlig, till Nyheter24.

Hon tror också att det här beteendet kommer att upprepas flera gånger. När mediedrevet går kan ingen människa tänka klart och alla behöver professionell hjälp.

– Jag hoppas att vi lär oss av den här historien och att vi inte köper det här. Kungens roll och vår syn på honom kommer att förändras. Det fungerar inte att säga en sak och agera på ett annat sätt, säger Andrea Jovell Swensson.

I det korta perspektivet har Hovet tagit stor skada men Andrea Jovell Swensson menar att det här kan vara bra på lång sikt då Kungen måste bli mer folklig.

Har Kungen offrat Anders Lettström?

– Jag tror inte att det fungerar att skapa ett offer. Det är en gammal medietaktik som fungerar inte längre. Vi lever i ett nytt medieklimat där samhället kräver en annan typ av transparens, säger hon och fortsätter sitt resonemang.

– Frågan kvarstår fortfarande och jag anser att Anders Lettström redan är glömd och tyvärr fick han personligen betala ett alldeles för högt pris, säger hon till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.