1 av 2
- Foto: KARIN BYLUND
2 av 2
- Foto: SCANPIX

"Lettström ljuger och vilseleder kungen i sitt brev"

Innehållet i Anders Lettströms brev är inte sant. Kungen är vilseledd. Det menar Nuri Kino - mannen bakom boken Den svenske Gudfadern som satte igång den nya kungaskandalen.


Måste Anders Lettström göra en pudel för pudeln? Eller var han bara ett lamm som skickades till slakt av kungen och hans vänner? Vad vet kungen egentligen?

Frågorna har hopat sig ända sedan cirkusen tog fart då Nuri Kinos bok - Den svenske Gudfadern - släpptes som en bomb förra veckan. Tre kapitel handlar om hur vänner till kungen åker ner till Zagreb för att träffa den beryktade gangsterbossen Milan Sevo. Uppdraget: Att köpa loss kontroversiella bilder på kungen och hans vänner från smågangstern Mille Markovic. Bilder som sägs ha tagits under beryktade fester på Markovic's nattklubb Club Power.

Sedan dess har kungens vänner först varit tysta, sedan förnekat och dementerat. Förutom Anders Lettström som i stället tagit på sig allt.

I måndags skickade han ett öppet brev till alla intresserade där han ber kungen om förlåtelse och bland annat skriver:

"Det jag gjort har jag gjort själv och inga vänner har varit förhandsinformerade eller delaktiga."

Men ur det inspelade material som Daniel Webb - Sevos högra hand - låtit Kino ta del av framgår det tydligt att detta är en lögn, menar Kino. I stället är det Webb som känner sig illa till mods när han bjuds in till Noppes krog i centrala Stockholm.

För Expressen påstår Noppe Lewenhaupt som äger krogen att Webb "ringde på dörren till klubben och presenterade sig. Han frågade efter Anders Lettström och sade att han letade efter honom”.

Men det inspelade materialet säger något helt annat:

"Man hör tydligt av det i hemlighet inspelade mötet att Daniel Webb tycker att situationen är obehaglig, att han inte vill vara på Noppes krog men kungens vänner tycker däremot att det är okej att en person med kriminella meriter sitter med dem vi bordet. Det framgår också att alla vid bordet, Noppe och de andra, vet varför Anders Lettström har bjudit in Daniel Webb. Han vill presentera Webb som mannen som kan hjälpa dem köpa att en dementi av Mille Markovic", skriver Kino på sin hemsida.

Nuri Kino är just nu fullt upptagen med en dokumentärfilm om kopplingarna mellan den svenska ekonomiska eliten och den undre världen. Där utlovar han bland annat visa hur kungens vänner nu handlar i ren desperation.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.