Kent  Ekeroth (sd).
1 av 3
Kent Ekeroth (sd). - Foto: Björn LarssonRosvall/Scanpix
Ted Ekeroth (sd).
2 av 3
Ted Ekeroth (sd). - Foto: Leif R Jansson/Scanpix
Martin Kinnunen (sd).
3 av 3
Martin Kinnunen (sd). - Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Sverigedemokraterna ger tummen upp till Politiskt inkorrekt

Sverigedemokraterna ser ingen anledning att ha synpunkter på Ekeroths samarbete med Politiskt Inkorrekt.


Det här var Politiskt inkorrekt

Politiskt Inkorrekt var en nyhetssajt som publicerar inrikes- och utrikesartiklar som redaktionen menar censureras av etablerade media. Sajten la stort fokus på invandrings- och mångkulturskritik och publicerade ofta dömda brottslingars etnicitet samt namn och bostadsort.

Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Kent Ekeroth och dennes bror, Ted Ekeroth (sd) har annonserat att de hjälper den rasistiska nyhetssajten Politiskt Inkorrekt att samla in pengar. Donationerna kommer att ske via Anti-islamiseringsfonden, som bröderna Ekeroth är initiativtagare till. Fonden är tänkt att "stötta och vara en del av en allt större folkrörelse mot den totalitära ideologin islam."

Politiskt inkorrekt har flera kopplingar till sverigedemokraterna såväl i sin redaktion som i informationssamordning, skriver Expo. När Nyheter24 når sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen bemöts frågorna med närmast manusupprepningar till svar:

–Det är en förening (Anti-islamiseringsfonden, reds. anm.) som bröderna Ekeroth är engagerade i och det är inget direkt stöd de erbjuder utan en möjlighet att slussa pengar vidare till PI i och med att de inte har något bankkonto. Därför är det ingenting som Sverigedemokraterna behöver ha synpunkter på, säger Kinnunen till Nyheter24.

Men hur ser partiets ledning på att en så pass högt uppsatt partimedlem stöder den här sajten? Den har fått mycket kritik för att vara rasistisk och främlingsfientlig och för att hetsa mot invandrare.

– Som sagt det är inte en fråga som sverigedemokraterna som parti behöver ha synpunkter på, i och med att det rör sig som en enskild förening som bröderna Ekeroth är engagerade i som hjälper till att slussa pengar vidare til PI.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.