Sextorpsmannens handlingar beskrivs som råa och hänsynslösa.
1 av 4
Sextorpsmannens handlingar beskrivs som råa och hänsynslösa. - Foto: Privat
I ödehusets källare torterades och våldtogs en kvinna.
2 av 4
I ödehusets källare torterades och våldtogs en kvinna. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Leif Silbersky försvarar 47-åringen.
3 av 4
Leif Silbersky försvarar 47-åringen. - Foto: Christel Lind/SCANPIX
Ödehuset.
4 av 4
Ödehuset. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Vem är den 47-årige Sextorpsmannen?

Under måndagen började rättegången mot 47-åringen som står åtalad för grova två våldtäkter.


Åklagarens bevisning

I bevisningen mot sextorpsmannen ingår bland annat sex vittnesförhör.

Åklagaren är speciellt intresserad av den 25-åriga kvinnans sinnesstämning före och efter våldtäkten 2005.

Flera vittnen kommer även att höras om iakttagelser av kvinnans skador.

Åklagaren kommer även att höra kriminaltekniker Ewa-Karin Abrahamsson Polismyndigheten Hallands län.

HALMSTAD. I ödeshusets källare höll 47-åringen en kvinna fången samtidigt som han sextorterade henne. 47-åringens handlingar beskrivs i åtalet som särskilt hänsynslösa och råa. Men den senaste våldtäkten ägde rum i december 2006. Från början var kvinnan och mannen överens om att ha sex men när 47-åringen blev allt mer våldsam och kallade kvinnan för kränkande ord sa hon nej. Men 47-åringen slutade inte.

Genom att trycka ner kvinnans axlar mot sängen och ta tag och dra i hennes hår, fortsatte han att våldta henne. För att styrka att kvinnan inte ville ha någon som helst kontakt efter våldtäkten använder åklagaren bevis från Facebook.

Där kontaktade kvinnan mannen och berättade att hon inte ville ha någon kontakt med honom.

"Sextortyrkammaren"

Den första våldtäkten ägde rum redan 2005. Mitt i sommaren, den 22 juli, gick en kvinna i 25-års åldern med på att träffa honom. De träffades först på en rastplats i Varbergs kommun men kvinnan hade då ångrat sig. Det gillade inte 47-åringen som handfängslade och piskade kvinnan efter att han bundit fast henne vid ett markfast bord.

Mot hennes vilja förde han sedan henne med bil till en lada i Falkenbergs kommun. Där hängdes kvinnan upp i kedjor innan han fortsatte att piska henne. Men sextortyren slutade inte där.

47-åringen la sedan henne i bagageutrymmet och körde henne till ödeshuset vid Vangelsro i Halmstad kommun. I ödehusets källare spände han fast henne med fängsel, rep och kedjor för att sedan fortsätta sextortyren. Med hjälp av olika föremål har han penetrerat hennes vagina och anus. Efter våldtäkten släckte han ner hela huset och lämnade henne naken och ensam i mörkret. 47-åringen var sedan borta i några timmar men när han kom tillbaka fortsatte han att piska och penetrera henne så hårt att smärta, rodnader och blåmärken uppstod.

Under hela händelseförloppet bad kvinnan om att få bli frisläppt. Rättegången mot 47-åringen inleddes under måndagen i Halmstad tingsrätt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysslands biträdande försvarsminister gripen

Rysslands biträdande försvarsminister Timur Ivanov har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.