- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Sd plagierar budgetförslag

Sverigedemokraterna i Landskrona har kopierat sitt budgetförslag från partiet i andra delar av landet. Bland annat går att läsa om Göteborgs barn och ungdomar i förslaget.


SD i Landskrona

I valet 2010 fick sverigedemokraterna 15,7 procent och därmed nio mandat. Det var en rejäl minskning från valet 2006 då partiet fick 22,3 procent och 12 mandat.

I Landskrona styr den så kallade "treklövern" som består av miljöpartiet, moderaterna och folkpartiet. Sverigedemokraterna fungerar som vågmästare.

Under måndagens kommunfullmäktigemöte i Landskrona ska beslut tas om den preliminära budgeten för 2012 och de närmaste två åren. Sverigedemokraterna har skrivit ett budgetförslag.

I det gick på söndagen läsa att "Det är av största vikt att alla barn och ungdomar i Göteborgs kommun får ta del av den svenska värdegrunden." När Nyheter24 läser budgetförslaget under måndagen är Göteborgs kommun borttaget.

När Nyheter24 når Stefan Olsson, partiordförande för Sverigedemokraterna i Landskrona, säger han att han inte har tid att prata om budgetförslaget.

Han säger däremot till Helsingborgs Dagblad under söndagen att det handlar om partiets politiska riktlinjer och att sverigedemokraterna kopierar av varandra.

Sverigedemokraternas budgetförslag innehåller få siffror och är mest utformat som ett valprogram. Genomgående går att läsa om invandringen som en del av Landskronas problem. Heltäckande slöjor ska stoppas, likaså hemspråksundervisningen. Mångkulturen underminerar den svenska kulturen och om friskolor står att läsa att sverigedemokraterna motsätter sig att muslimska skolor ska etablera sig, eftersom det då är omöjligt att hålla ihop Landskrona som en stad. Dock ligger inga förslag om att muslimska skolor ska startas i Landskrona.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.