Bilden är tagen vid en tidigare utryckning i Rosengård.
1 av 2
Bilden är tagen vid en tidigare utryckning i Rosengård. - Foto: Patrick Persson / SCANPIX
Von Rosens väg på Rosengård i Malmö. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
2 av 2
Von Rosens väg på Rosengård i Malmö. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Polisen om ryktena: "Sa att vi slog honom sönder och samman med batonger"

Ungdomsgängen attackerade polisen och brandkåren när de försökte släcka en bil i Rosengård.


MALMÖ. Polis och brandkåren attackerades med glasflaskor när de försökte släcka en bilbrand i Rosengård. De ryckte ut till Von Rosens väg vid ett-tiden natten till tisdagen. En bit bort från platsen hade ett ungdomsgäng på ett tiotal personer samlats.

– De kastar tre glasflaskor men det är omöjligt att se vem det är. Tyvärr händer det här lite då och då i Rosengård, säger Lars-Håkan Lindholm informatör Malmöpolisen, till Nyheter24.

För inte mindre än tio dagar sedan besköts polishuset i Rosengård. I och med nattens upplopp är det tredje eller fjärde gången som polisen attackeras under sommaren av förbannade ungdomar menar Lars-Håkan Lindholm.

– Vissa ungdomar är väldigt negativa till polisen och sprider falska rykten om att vi har vart hårdhänta, säger han.

Har ni någon gång använt för mycket våld vid ett ingripande?

– Nej, men vid ett tillfälle stoppade vi en bil som vi misstänkte att det fanns narkotika i. En kille sprang i från bilen och vi sprang efter och tryckte ner honom mot marken. Då började ungdomarna sprida rykten om hur vi slog honom sönder och samman med batonger, säger Lars-Håkan Lindblom till Nyheter24.

För att få en bättre kontakt med ungdomarna i problemområdet Rosengård har polisen under längre tid jobbat efter en tydlig strategi.

– Vi har försökt att ha samma poliser där ute och det har gjort att vi har fått en bättre kontakt med ungdomarna, säger Lars-Håkan Lindblom.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!