Blocketmannen använder sig av annonserna för att komma i kontakt med unga tjejer.
Blocketmannen använder sig av annonserna för att komma i kontakt med unga tjejer. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Blocketmannen letar tjejer med sexig röst

"Alex" lockar unga tjejer som letar boende på sajten Blocket med lägenheter på Östermalm.– Jag skulle få bo gratis i två månader och få en billigare hyra om jag pratade med sexig röst, säger 26-åriga Elin.


"Frågade om han fick ta mig bakifrån"

– Han presenterade sig som Alex och sa att han var affärsman. Sedan började han prata om att han inte skulle lägga på något extra på priset om han fick höra min sexiga röst. Han frågade vad jag hade på mig, om han fick ta mig bakifrån och om han fick komma i ansiktet på mig, säger en kvinna som valt att vara till Nyheter24.

– Det är andra gången jag blir kontaktad. Första gången för ett och ett halvt år sedan ringde någon mitt i natten och lät konstigt. Den här gången fick jag sms nu direkt på morgonen: "tja, hur e läget? :)" sen 20 min efter det, något i stil med "vad gör du? ". Men jag raderade de för att jag tyckte det var obehagligt, säger Sophie Söderberg som bara har haft sin annons uppe sedan

STOCKHOLM. 21-åriga Sanna Andersson skulle flytta från Umeå till Stockholm och behövde en lägenhet snabbt. Hon bestämde sig därför att lägga upp en annons på Blocket där hon berättade lite om sig själv. Till en början fick hon inte så många svar och bestämde sig därför att lägga upp en bild. Det skulle hon aldrig ha gjort.

– Det ringde en kille som kallade sig för "Alex" och sa att han hade en lägenhet till mig på Östermalm. Den var nyrenoverad och skulle kosta 3 500 kronor i månaden och det lät väl lite för bra för att vara sant, säger Sanna Andersson, som egentligen heter något annat, till Nyheter24.

Efter ett tag började Blocketmannen - "Alex" - intressera sig för andra saker än att hyra ut lägenheten. Han frågade om vart hon har bott innan och samtalet gled snabbt in på sex.

– Han hade varit i Umeå och strulat runt. "Man får ju alltid hem någon" sa han och frågade om jag brukade göra samma sak. När jag berättade att jag inte gör så, sa han åt mig att sluta vara "en fin tjej" och att han hade sina behov, säger Sanna Andersson.

Samma "Alex" kontaktade även 26-åriga Elin. Hon och hennes 28-åriga syster Karin la också upp en annons med bild på Blocket. Sedan tog det inte lång tid innan "Alex" ringde och sa att han kunde erbjuda en tvåa för 5 000 kronor i månaden på Strandvägen i Stockholm.

– Han ville veta vem jag var på bilden som vi hade lagt upp. Sedan sa han "till en tjej som du så får du det för det här priset". Och om jag skulle prata med en sexig röst så skulle vi få hyra gratis de två första månaderna, säger Elin, till Nyheter24.

Men det är inte bara Blocketmannen - "Alex" - som har kontaktat tjejerna. Flera killar har ringt, sms:at och hört av sig på mejl. Och ingen av dem är intresserade av något annat än att snacka sex, snusk eller ragga på dem.

– I efterhand känns det så jävligt dumt att vi la upp en bild på oss, säger Elin, till Nyheter24.

För Sanna Andersson blev det så jobbigt att hon under två månader ignorerade vissa samtal.

– Det ringde så mycket folk så att jag blev tvungen att strunta i att svara när jag inte kände igen numret, säger Sanna Andersson.

Johanna Wilkens arbetar som pressansvarig på Blocket. Enligt henne är det inte vanligt att tjejer kontaktas via annonserna och hänvisar till att de inte har fått någon återkoppling vare sig från användare eller från polisen.

– Vi skyddar våra annonsörer genom att ha starka spamfilter i mailformuläret som hindrar folk från att skicka oseriösa mail till annonsörer. Vi kan däremot inte hindra någon från att ringa upp ett telefonnummer som ligger helt synligt på sajten. Det är självklart viktigt för oss att våra annonsörer kan annonsera på ett tryggt sätt utan att bli kontaktade av oseriösa personer. Men jag vill framhålla att vi inte har fått någon återkoppling kring att det skulle vara ett vanligt förekommande problem, säger Johanna Wilkens till Nyheter24.

Fotnot: Elin, Sanna och Karin har valt att vara anonym i artikeln och heter egentligen något annat.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.

Misstänkt för kvinnomord i Södertälje släppt

En 35-årig man som suttit häktad misstänkt för mord på en närstående kvinna i Ronna i Södertälje i mars har släppts.

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

En man i 30-årsåldern har tagits på Arlanda med en väska full med pengar. Polisen utreder händelsen som penningtvättsbrott.