"Här, smaka lite rött vin" - Provsmakning på systemet är en bra idé.
1 av 5
"Här, smaka lite rött vin" - Provsmakning på systemet är en bra idé. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX
Extrapris på öl vore inte helt fel.
2 av 5
Extrapris på öl vore inte helt fel. - Foto: Tor Johnsson/SvD/SCANPIX
Nu önska du dig allt en kundvagn? Vem vill bära på en platta öl i onödan?
3 av 5
Nu önska du dig allt en kundvagn? Vem vill bära på en platta öl i onödan? - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
"Vi vaskar åt dig" - Köp två flaskor Moët till priset av en.
4 av 5
"Vi vaskar åt dig" - Köp två flaskor Moët till priset av en. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Kall öl - En dröm för varje systembolag.
5 av 5
Kall öl - En dröm för varje systembolag. - Foto: David Zalubowski/Ap/Scanpix

Hamilton vill ha hemkört - vi vill ha kall bärs

Folkpartisten Carl B Hamilton vill handla sprit på nätet och få det levererat direkt till dörren. Nyheter24 har listat fler förslag.


STOCKHOLM. E-handeln ska utveckla Systembolaget. Carl B Hamilton (fp) vill att svenskarna ska få möjligheten att shoppa alkohol på nätet och få det hemkört till dörren. Två till fyra dagar ska leveranstiden vara på och när kunden tar emot spriten får de visa legitimation, skriver riksdagsledamoten på DN debatt.

En bra idé tycker Nyheter24 men här är förslagen han glömde.

1. Kall öl

Tänk dig en varm sommardag och du traskar in på systemet. Du har lite bråttom för polarna kommer vara hemma hos dig i din lägenhet om 30 minuter och ni ska kolla på den där fotbollsmatchen som ni snackat om hela veckan. Ni har gjort upp att det är du som ska köpa öl och de andra tar med sig snacks. Du är lite förbannad över att du glömde gå till systemet dagen innan och köpa den där biran som ni skulle njuta av. Nu får dina kompisar nöja sig med en ljummen öl som inledning innan de andra hinner bli kalla. Och vem fan vill ha en varm öl? Men när du kliver in genom dörrarna på systembolaget så står den där - din räddning. En kyl full med kall öl och kvällen är räddad.

2. Förmånliga priser - Systembolaget vaskar åt dig

Tag tre betala för två. EXTRAPRIS - 70 kronor för sexpack Corona. Vi vaskar och du får två flaskor Moët till priset av en. Rabatt, rea, ja helt enkelt bättre priser. Copy-killarna kommer att gå bananas när Systembolaget äntligen sänker priset.

3. Smakprovning

Det är fredag och du har precis slutat jobbet. På väg hem svänger du och alla andra (som vanligt) förbi systemet för att inhandla helgens ranson. Du går in, plockar på dig det vanliga. En flaska vitt, en bag in box och några bärs. På väg mot kassan så ser du en liten folksamling kring en hylla. Du går fram och sträcker på dig lite och ser till din förtjusning att någon står och serverar rött vin i små små platsglas.

– Smaka. Det här passar bra till den där köttbiten du ska grilla när du kommer hem, säger en lite äldre man med grön skjorta.

4. På lördag stänger Systembolaget 19:00

Klockan är 14:50 och tunnelbanan har fastnat nu igen. "Fan jag kommer inte hinna! Varför varför ska det alltid hända något precis innan systemet stänger." Som en skänk från ovan börjar röda linjen rulla igen. Du kollar på klockan och tänker - kanske hinner jag.

Först ut och några snabba kliv upp för trapporna. Du tar ut steget och ser den gröna skylten 100 meter bort. Andningen blir tyngre och tyngre och du känner att svetten i pannan.

14:59: "Yes jag hinner in innan. Vakten får inte stoppa mig. Men vänta. Vart är Securitas? Du stannar upp och kollar på skyltfönstret. "NU SLIPPER DU STRESSA - PÅ LÖRDAG HAR VI ÖPPET TILL 19". #winning

5. Fler kundvagnar

Okej, du är inte på en tysk Taxfree så du behöver inte överdriva nu när det äntligen finns kundvagnar på alla systembolag. Men visst är det skönt att slippa bära runt på allt i en liten korg samtidigt som du har sjuttioelva andra saker att släpa på.

Har vi glömt något förslag? Kommentera vad i så fall!

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.