Ingen kunde anat att bröllopsfesten på Trollenäs Slott skulle slutat som den gjorde. Nu häktas pappan till den nedstuckna brudgummen.
1 av 2
Ingen kunde anat att bröllopsfesten på Trollenäs Slott skulle slutat som den gjorde. Nu häktas pappan till den nedstuckna brudgummen. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Flera bröllopsgäster skadades när de försökte stoppa den 52-årige pappans vilda knivutspel.
2 av 2
Flera bröllopsgäster skadades när de försökte stoppa den 52-årige pappans vilda knivutspel. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Nu häktas brudens pappan till nedstuckna sonen

- Mannen har begärts häktad för mordförsök och förhandlingarna inleds imorgon, säger åklagaren.


LUND. Det omtalade bröllopsdramat där pappan till bruden gick till knivattack mot sin son och andra gäster tas nu vidare till tingsrätten.

- Jag kan säga som så att mannen har begärts häktad för mordförsök och förhandlingarna kommer inledas i morgon i Lunds tingsrätt, säger åklagare Magdalena Holmberg till Nyheter24.

Bakgrunden till brottet är dock fortfarande okänt hos polisen.

 - Motivet har vi fortfarande inte uppgifter om, men skulle vi haft det är det inget vi skulle släppa. Det kan ju slå ordentligt fel om någon läcker något om fallet innan förundersökningen ens är klar, säger Lundpolisens polisinformatör Siv Nilsson till Nyheter24.

Högg sin egen son

Allt man vet är att den 52-årige pappan ska ha börjat vifta vilt med kniven efter bröllopscermonin på Trollenäs slott i Eslöv under lördagen.

Den främsta måltavlan ska ha varit sonen. Men när andra bröllopsgäster desperat försökte ingripa fick de också veta hut.

- Jag har uppgifter om tre skadade utöver gärningsmannen. Den misstänkte hade en skada i huvudet och en annan (reds. anm. brudgummen) har blivit knivhuggen i magen. Men endast en person har knivskador. De andra har fått sina skador när man försökt avvärja den misstänkte och alltså skadat sig på det sättet, fortsätter Nilsson.

"Döda dig och skära dig i bitar"

Enligt nya uppgifter är det inte första gången som pappan velat mörda sin son.

Redan för 15 år sedan vittnar brudgummen, som då endast var 17 år,inför Malmö tingsrätt om pappans upprepande misshandel av sina barn.

Vid ett av de värre tillfällena ska fadern ha sparkat, tagit nackgrepp, slagit och hotat sina söner med en köttyxa.

- Jag ska döda dig och skära dig i bitar, uppger Expressen att pappan skrikit till brudgummen år 1996 samtidigt som han höll i yxan.

"Jättekänsligt"

Tillsammans med de andra skadade personerna fördes den ostabile 52-åringen till sjukhuset efter lördagens äventyr. Pappans skador uppges dock ha varit lindriga.

Polisen berättar att många vittnen har hörts. Trots detta vågar inte åklagare Magdalena Holmberg uttala sig om Huruvida bevismaterialet kommer räcka till ett åtal eller inte.

- Det är jättekänskligt att uttala sig om i nuläget och det vågar jag inte spekulera kring, säger åklagaren till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.