Flera skadade i hotellbrand

113 gäster evakuerade.


ESKILSTUNA. Flera personer har förts till sjukhus efter en kraftig brand på stadshotellet i centrala Eskilstuna på onsdagsmorgonen. Fem-sex ambulanser hade sänts dit, enligt SOS Alarm och polisen i Södermanland.

Enligt räddningschefen i Eskilstuna, Owe Thörn, var det tre personer som fördes till sjukhus med lättare rökskador.

Klockan kvart i sex på morgonen hade 113 gäster evakuerats från hotellet. De befann sig då i en galleria i närheten.

– Vi tror att samtliga som var på hotellet är ute. Vi håller just nu på att bocka av dem mot listor, säger Thörn.

Enligt honom var stämningen lugn och ingen föreföll vara chockad. Men kommunen har organiserat en så kallad Posom-grupp för att ta hand om drabbade.

"Det brinner okontrollerat"

Thörn berättade att det brann i hela den äldsta delen av hotellbyggnaden, ett tre våningar högt hus med en tillbyggnad ovanpå som vetter mot Hamngatan.

– Det brinner fortfarande okontrollerat i byggnaden, säger Thörn.

Branden bröt ut i restaurangdelen på nedre plan vid klockan fyra på morgonen.

– Jag väcktes i hemmet strax efter klockan fyra och var på plats vid hotellet 20 minuter senare. Då handlade det bara om att få ut alla gäster, säger Statts vd Irja Bäckström, till Eskilstuna-Kuriren.

Många brandmän från Eskilstuna och andra brandkårer i närheten och i grannkommuner deltog i arbetet, först med att evakuera boende och personal och sedan med släckningsarbetet.

- Jag vaknade vid fyratiden av att det bankade på dörren. Trodde först att det var något fyllo som gått fel men efter en stund kände jag röklukt och då insåg jag allvaret, berättade en av hotellgästerna för Eskilstuna-Kuriren då de tilläts lämna Gallerian strax efter klockan sex.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!