Frida Berg, presschef på McDonalds Sverige.
Frida Berg, presschef på McDonalds Sverige. - Foto: STEFAN ERIKSSON/MCDONALDS

Reinfeldt börjar jobba på McDonalds

Gustaf Reinfeldt, son till statsminister Fredrik Reinfeldt, har fått ett nytt jobb. På McDonalds.


"Ska Säpo-vakter följa med Gurra?"

Nyheter24:s Elias Giertz har bloggat om anställningen.

"Ska Säpo-vakter följa med Gurra in i restaurangen? Ska de stå framför kassan och visitera varenda person som ska ens nudda vid Gustafs händer?

Jag tycker att det är extremt viktigt att man trots personskydd från Säpo ska kunna leva ett normalt liv i så stor utsträckning som möjligt. Dessvärre ser jag det som rätt så kaotiskt om ett så känt ansikte som Gustaf Reinfeldt ska stå och serva mig på McDonalds."

Blogginlägget i sin helhet kan du läsa HÄR.

Stockholmare som är sugna på hamburgare kan nu bli serverade av statsministerns son i egen hög person. Gustaf Reinfeldt, 18 - den äldsta i syskonskaran - har nämligen fått jobb på McDonalds.

– Kul med lite arbete! Det känns riktigt bra, skriver han på sin twitter.

Snabbt avslöjar han också att det är på Kungsgatan 4 i Stockholm som han kommer att jobba.

– Kom förbi och ta en hamburgare vetja, skriver han till användaren @carincarlsson.

"Det spelar ingen roll vem man är"

Men från McDonalds sida vill man inte kommentera anställningen eller spekulera i hur det påverkar verksamheten om Gustaf Reinfeldts eventuella hotbild skulle förstärkas.

– Det spelar ingen roll vem man är eller vad man heter. Han är medarbetare och vi kommenterar inte sådant. Det är av respekt för deras integritet och så gör vi alltid, säger Frida Berg, presschef på McDonalds Sverige, till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

1 timme sedan
USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.