- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Ekeroth avfärdar SD-kollegans uttalande

Räds inte "medias löjeväckande skrämselförsök".


Splittringen inom SD

Efter att den planerade konferensen ställdes in hävdade SD:s presschef Martin Kinnunen att någon islameringskonferens aldrig ens varit planerad. I stället menade han att Kent Ekeroth enbart bokat en lokal och gjort det på eget initiativ. Ekeroth avfärdade därefter Kinnunens uttalande och skrev på bloggen: "... en sak kan ni vara säkra på; om jag hade planerat, bjudit in och arrangerat en stor konferens med internationella gäster, hade inte medias löjeväckande skrämselförsök hindrat denna konferens (vi vet alla var denna webbplats syftar på som motiv). Jag hade hållt den exakt som planerat, till medias förtret (gör det ännu roligare såklart)."

Läs hela inlägget.

På månadgen rapporterade Nyheter24 att Sverigedemokraterna valt att ställa in den konferens om "islamiseringen" som Kent Ekeroth i partiets namn varit initiativtagare till.

SD:s pressansvarige Martin Kinnunen gick då till och med så långt som att säga att någon konferens aldrig ens varit planerad. I stället menade han att internationelle sekreteraren och riksdagsledamoten Kent Ekeroth enbart bokat en lokal och dessutom gjort detta på eget initiativ.

- Vi hade ingen vetskap om att en sån konferens skulle hållas. Utan det var ett eget initiativ från honom, sa Kinnunen på måndagen till Nyheter24.

Kent Ekeroth själv avfärdar dock Kinnunens uttalande om att en konferens aldrig varit aktuell. I ett blogginlägg skriver han att det i stället var ett "beslut, taget långt innan juli, om att skjuta upp konferensen. Men tro mig – den kommer – och media kommer säkert bli arga – till min stora förnöjelse."

Ekeroth, som Nyheter24 inte lyckats nå, skriver dock aldrig om konferensen var hans eget oförankrade initiativ eller om partiet står bakom honom.

I sitt blogginlägg konstaterar Ekeroth vidare att "medias löjeväckande skrämselförsök" aldrig skulle kunna hindra honom från att hålla den konferens han vill, när han vill.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

MP: Ett ödesval för klimatet och naturen

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.