Mannen hade rödgråtna ögon och bad flera gånger om ursäkt för sitt brott.
1 av 2
Mannen hade rödgråtna ögon och bad flera gånger om ursäkt för sitt brott. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Den åtalade 46-åringen försökte råna en Seven Eleven-butik i centrala Lund.
2 av 2
Den åtalade 46-åringen försökte råna en Seven Eleven-butik i centrala Lund. - Foto: JUREK HOLZER / SVD / SCANPIX

Försökte råna butik - med gråten i halsen

En rödgråten man förklarade på en lapp att han skulle råna butiken, en lapp som avslutades med "jag är ledsen för detta!"


Andra misslyckade rånare

I Kalmar 2009 försökte en man råna en Konsumbutik men när han, efter att bland annat ha plockat på sig flera kilo godis och andra livsmedel, hotade kassörskan med pistol gick hon lugnt från sin plats. Kvar stod rånaren som drabbades av panik, sprang ut ur butiken för att senare identifieras av vittnen och gripas.

I Göteborg samma år fick en misslyckad rånare se rött när han försökte råna Pressbyrån. Den kvinnliga expediten hade nämligen blivit rånad förut och sprejade mannen med röd försvarssprej. På polisens foton är halva han röd.

År 2005 försökte en man råna en Ica-butik i Stockholm men utan att lyckas. Han hade tre par byxor på sig för att "lättare kunna byta identitet". Om det hjälpte? Självklart inte, han pekades ut av ett vittne och kunde senare gripas.

LUND. Ångerfulla brottslingar är inget ovanligt, men att en rånare under tiden han genomför brottet gråter och ber om ursäkt är mer sällsynt.

I en Seven Eleven-butik i centrala Lund försökte en 46-årig man sno till sig 12 000 kronor. När butiken var tom lade han fram en lapp till kassören, en lapp som avslutades med "jag är ledsen för detta!", uppger Sydsvenskan.

I förhör berättade mannen, som nu åtalas för rånförsök, att han ångrat sig redan när han lämnade över lappen, men att det då var för sent för att avbryta.

"Snälla, jag ska inte göra dig illa"

Innan dess hade han köpt en korv och en läsk i butiken i väntan på att kunder skulle lämna densamma.

En annan anställd flydde ut i lagerlokalen varpå 46-åringen ska ha sagt "snälla, snälla, jag ska inte göra dig illa". När sedan en polis kom till platsen överlämnade sig mannen direkt.

Spelskulder bakom brottet

I förhör förklarade han också varför han försökt råna butiken - han hade spelskulder och inga pengar till hyran.

46-åringen erkänner brottet, som ska ha ägt rum den 1 juli.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!