En eller flera medlemmar från Hells Angels slog ned den 33-årige ledaren på strippklubben Maxim.
En eller flera medlemmar från Hells Angels slog ned den 33-årige ledaren på strippklubben Maxim. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Bandidosboss fick stryk på strippklubb av HA - nytt MC-krig nära

Bandidosledaren fick stryk av Hells Angels och nu befarar polisen ett nytt gängkrig.


Hämnd för Forshagamisshandel?

För ett antal år sedan fick Hells Angels-klubben Red Devils ledare smaka på samma medicin av Bandidos vid en träff i Forshaga. Då kallade även HA på förstärkning  men alltihop löstes genom en fredlig förhandling.

– Ja det här är ett stort problem i Värmland och man glömmer bort att vi har Norge nära. Det pratas mycket om Göteborg och Skåne men Oslo påverkar oss ganska mycket, säger Rolf Sandberg, till Nyheter24.

KARLSTAD. Det kriminella MC-gängen är på väg mot ett nytt krig i Värmland. Det var i fredags som Bandidos 33-årige ledare fick stryk utanför strippklubben Maxim i Karlstad och enligt vittnen ska ärkerivalen Hells Angels ligga bakom attacken.

– De är inte så pratvilliga i de här kretsarna. Just nu är vi inte rädda för en hämnd men det har förekommit vissa rörelser under veckan, säger polismästare Rolf Sanberg, till Nyheter24.

Ett dygn efter misshandeln började medlemmar från Tyskland och Norge att sluta upp för att ge "back up" till Bandidos. Polisen fattade dock snabbt misstankar och kunde genomföra ett tillslag mot en adress där 25 man hade samlats. Med på samlingen fanns även den 33-årige ledaren som blev skuren i huvudet av en eller flera medlemmar från HA.

– Det är en sak som har inträffat som ligger bakom det här. Det är våldet inblandat men jag vill inte säga mer om det, säger Rolf Sandberg.

Är några av medlemmarna från Tyskland och Norge kvar i Karlstad?

– Vissa är kvar och några har åkt hem.

Har ni span på dem?

– Det vill jag inte berätta men vi har koll på dem, säger Rolf Sandberg, till Nyheter24.

I tillslaget mot de 25 medlemmarna hittades dock inga vapen eller narkotika utan bara en slägghammare.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Kraftigt vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea redovisar en rörelsevinst före kreditförluster på 1 796 miljoner euro för årets första kvartal. Det kan jämföras med 1 499 miljoner euro under motsvarande kvartal ett år tidigare.

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.