1 av 2
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Man knivmördad i Gamla Stan natten till lördag

En ung man blev inatt knivskuren till döds i Gamla Stan. Mordet kan ha koppling till ett krogbråk tidigare under natten.


STOCKHOLM Det var under natten till lördagen, runt 03.30-tiden, som polisen fick in ett larm om att att en livlös man i 25-30-årsåldern låg på Munkbrogatan i Gamla Stan. Väl på plats kunde polisen konstatera att mannen var knivhuggen och led av svåra bukskador.

– Han fördes till sjukhus där han avled efter en och en halv timme, säger Sven-Erik Olsson på polisens länskommunikationscentral, till Nyheter24.

Mannen är fortfarande oidentifierad och polisen har ingen misstänkt för brottet. Men mordet kan ha en koppling till ett bråk på en närliggande krog tidigare under kvällen.

– Det är möjligt att det kan vara så. Det har varit bråk tidigare, före midnatt, på en restaurang, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen har inlett en utredning och tekniker var på plats under natten och tidig morgon. De kommer även att gå igenom de övervakningskameror som finns i området.

–  Nu börjar folk vakna till efter gårdagen och förhör ska hållas. Vi vet inte om Munkbrogatan är brottsplatsen eller om det hänt någon annanstans och att han sjunkit ihop där, säger Petra Sjölander informationsansvarig på Stockholm Citys polismästardistrikt, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!