- Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

SDU:s förbundskongress bombhotad

Under lördagen bombhotades Sverigedemokratisk ungdoms förbundskongress.– Ingen högoddsare att det är några vänsterextrema element som ligger bakom, säger William Hahne, pressekreterare.


JÖNKÖPING. Under lördagen samlades SDU i Jönköping för sin förbundskongress. Mitt under kongressen inkom ett bombhot.

– Vi blev informerade av polisens säkerhetsansvarige att ett hot inkommit. Vi fick själva bestämma om vi ville utrymma lokalerna eller fortsätta. Vi valde att fortsätta, säger SDU:s pressekreterare William Hahne till Nyheter24.

Vem som ligger bakom bombhotet samt hur allvarligt hotet är är ännu oklart.

– Nej, vi vill inte peka finger. Men det är väl inte en högoddsare att det ska vara några vänsterextrema element som ligger bakom, säger Willieam Hahne.

Demonstrationer mot SDU har förekommit i Jönköping under dagen och flera demonstranter har försökt springa runt avspärrningarna och nå SDU:s egen demonstration, men hindrades av polisen innan de hann fram.

Cirka 25 personer har även försökt ta sig in på konferensområdet varvid de omhändertagits av polis.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

AI kliver in i Instagram och Facebook

Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.