Polis larmades till Rosengård under natten till tisdagskvällen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Polis larmades till Rosengård under natten till tisdagskvällen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. - Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX

Ungdomsbråket urartade - skottlossning i Rosengård

En man sköts med tre eller fyra skott i benet.


MALMÖ. Polisen söker två 18-åringar som misstänks ligga bakom mordförsöket på en man 20-årsåldern i Rosengård sent på tisdagskvällen.

Boende i området larmade polisen strax före klockan elva om att de hörde skottlossning. Bakgrunden uppges vara ett bråk mellan ungdomar som eskalerat.

– Förr i tiden slogs man med knytnävar och gjorde upp på det viset men nu har det trappats upp och tillgången till vapen har blivit större. Därför tar man till det i stället, säger Anders Lindell, presstalesman för Malmöpolisen, till Nyheter24.

Offret ska ha blivit skjuten tre eller fyra gånger, huvudsakligen i benet. När han fördes till sjukhus var han fortfarande vid medvetande. Som ett extra skydd för den unge mannen stationerades en polispatrull utanför sjukhuset. Den skottskadade mannen och de nu misstänkta gärningsmännen är sedan tidigare kända av polisen.

Tidigt på onsdagsmorgonen jagade polisen två namngivna män i 18-årsåldern - även de kända av polisen.

Är något gäng inblandat?

– Vi vill inte kalla det gäng utan grupper. Det kan vara kompisar som kommer i luven på varandra, men de här personerna är kända av oss, säger Anders Lindell, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!