- Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Tidningen Vi: "Reinfeldt avgår 2013"

Tidningens reporter är säker på sin sak.


I det kommande numret av Tidningen Vi skriver den politiske reportern och författaren Anita Kratz att statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att avgå som moderaternas partiledare år 2013.

Enligt Kratz källor "krattas manegen" för finansminister Anders Borg, som förvisso sagt att politiken mer är plikt än lust, men som samtidigt tar plats i den moderata partistyrelsen och har större förtroende ute i stugorna än Fredrik Reinfeldt.

- De resonerar så att Anders Borg är den som ändå står för den grundläggande teorin - framtiden - för Moderaterna, säger hon i P1 Morgon.

Att Borg skulle vara en "tillfällig politiker" som längtar efter att få lägga politiken på hyllan viftas bort av Kratz.

- De som har känt honom sedan 80- och 90-talet skrattar ju åt det uttalandet.

Tidningen Vi:s chefredaktör, Sofia Wadensjö Karén, säger att det inte finns någon anledning att ifrågasätta Kratz källor.

- Hon är välrenommerad, har väldigt goda källor och god insyn. Enligt hennes källor är det så här. Jag bedömer att hon har goda källor och gott omdöme, säger Wadensjö Karén till Journalisten.

I P1 Morgon säger dock TV4:s politiske reporter Ulf Kristoffersson att han inte tror att Borg kommer att bli partiledare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.