William Petzäll.
1 av 2
William Petzäll. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill behålla kontakten med William Petzäll.
2 av 2
Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill behålla kontakten med William Petzäll. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Sverigedemokraterna klipper banden med William Petzäll

– Personligen är jag bestört och ledsen. Jag såg honom som en lillebror.


STOCKHOLM. Efter William Petzälls uppmärksammade avhopp från Sverigedemokraterna har Nyheter24 försökt nå honom på telefon, sms och mejl, men utan framgång. Samtidigt har SD:s ledning gjort allt i sin makt för att stoppa kontakten med den före detta partikollegan genom att direkt stänga av hans mejlkonto.

– Det är inget jag känner till. Det vore inte konstigt eller underligt om det var så. Det här sköts internt, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund till Nyheter24.

Men trots att partitoppen nu har kapat banden så står det fortfarande på riksdagens hemsida att William Petzäll är medlem i partiet.

Som Nyheter24 tidigare kunde avslöja ska William Petzäll även ha pressat Sverigedemokraterna på pengar. Och enligt Borås Tidining ska han tidigare ha förhandlat med partiet om en hemlig tvist.

Linus Bylund bekräftar att förhandlingar har pågått mellan parterna men att William Petzäll inte längre har ett juridiskt ombud.

– Jag kan inte kommentera några summor. Om det är Erik Almqvist som har uttalat sig om det här får det stå för honom, säger Linus Bylund, till Nyheter24

Hur kommer det sig att ni agerar så snabbt och stänger av hans mejl?

– Om en människa, oavsett vilken position, har en mejladress inom vår struktur så kommer det kontot att försvinna om de lämnar paritet.

Personligen vad tycker du om det som har hänt?

– Personligen är jag bestört och ledsen. Jag såg honom som en lillebror.

Kommer du ha kontakt med William Petzäll efter det här?

– Det vet jag inte. Det är något jag önskar, säger Linus Bylund, till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

1 timme sedan
Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.