Övervakningsbilder till trots, det har varit svårt att identifiera de skyldiga.
1 av 2
Övervakningsbilder till trots, det har varit svårt att identifiera de skyldiga. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Det var på den här hamburgerrestaurangen som 23-åringen misshandlades till döds den 22 maj i år.
2 av 2
Det var på den här hamburgerrestaurangen som 23-åringen misshandlades till döds den 22 maj i år. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Jakten kan vara över - två åtalas för dödsmisshandeln på Max

Nu ställs någon till svars för att en 23-åring i våras misshandlades till döds på en hamburgerrestaurang i centrala Stockholm.


Avfärdade misstänkt tack vare kamerabilder

I maj greps först en 28-åring misstänkt för dådet men han kunde senare avfärdas från utredningen efter att polisen kollat igenom restaurangens kameraövervakning.

STOCKHOLM. Övervakningsbilderna visade hur en 23-åring misshandlades till döds efter att ett bråk uppstått i kön på hamburgerrestaurangen Max på Hamngatan i centrala Stockholm.

Trots det har det dröjt till nu, fyra månader senare, innan någon åtalats för dådet. På fredagen åtalades två 24-åringar, misstänkta för grov misshandel och vållande till annans död. De har suttit häktade sedan de greps den 13 september.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om dödsmisshandeln som såg ut att vara på väg att klaras upp redan samma vecka som brottet begåtts då polisen hade ett "riktigt bra utredningsläge".

– Att det trots många övervakningsbilder tog flera månader innan de greps berodde på stora identifieringsproblem, säger polisutredare Sten-Åke Wranding, till Metro.

Den ena 24-åringen har erkänt att han slagit de första slagen och skyller på att den 23-åringen trängt sig i kön. Den andra åtalade nekar helt till brott.

/
/
/
tal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.