- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

S-toppen Sherifay kräver Juholts avgång

NYHETER24 AVSLÖJAR. I detta nu försöker den socialdemokratiska ledningen förmå Håkan Juholt att avgå. Sven-Erik Österberg själv förnekar uppgifterna om att han skulle vara beredd att kräva Juholts avgång offentligt.


Flera källor inom Socialdemokraternas riksdagsgrupp, och även inom partistyrelsen, uppger på torsdagkvällen att Socialdemokraternas innersta krets i detta nu försöker övertala Håkan Juholt att avgå självmant så fort som möjligt - och med viss värdighet i behåll.

Uppdaterat: Sent på torsdagkvällen gick Mariam Osman Sherifay ut och krävde att Håkan Juholt avgår.

Vägrar Juholt, trots avsaknaden av stöd från sina partikamrater i Socialdemokraternas toppskikt, kommer förre gruppledaren - tillika tidigare partiledarkandidaten - Sven-Erik Österberg att kräva Juholts avgång offentligt redan under fredagen, enligt de personer Nyheter24 varit i kontakt med.

Carin Jämtin avböjer via sin pressekreterare att kommentera Nyheter24:s uppgifter.

Sven-Erik Österberg säger dock att uppgiften är "felaktig och helt tagen ur luften".

Sen på torsdagskvällen gick Mariam Osman Sherifay, som sitter i partistyrelsen, ut och krävde att Håkan Juholt avgår.

Håkan Juholt medverkade på torsdagen i P4 Extra med Lotta Bromé och gav där intryck av att vara beredd att slåss för sin plats. Senare på eftermiddagen gick partisekreterare Carin Jämtin ut med ett pressmeddelande där hon skrev att Socialdemokraterna måste hålla ihop men där hon inte heller uttalade stöd för Håkan Juholt en enda gång.

S-läckorna har varit många de senaste dagarna och många har vädrat irritation över att partiet inte håller tätt. Kvällens avslöjande visar att partiet än så länge misslyckats med att täta läckorna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.