1 av 6
- Foto: Altaf Qadri / AP
Det har upprättats härbärgen där thailändarna kan sova och hålla sig torra i väntan på att vattnet ska dra sig undan.
2 av 6
Det har upprättats härbärgen där thailändarna kan sova och hålla sig torra i väntan på att vattnet ska dra sig undan. - Foto: Altaf Qadri / AP
3 av 6
- Foto: Sakchai Lalit / AP
4 av 6
- Foto: Altaf Qadri / AP
5 av 6
- Foto: Aaron Favila / AP
En försöker ta sig runt så gott det går i den översvämningsdrabbade thailändska huvudstaden. Nu avråder UD svenskar från att åka dit.
6 av 6
En försöker ta sig runt så gott det går i den översvämningsdrabbade thailändska huvudstaden. Nu avråder UD svenskar från att åka dit. - Foto: Aaron Favila / AP

UD: Åk inte till Thailand

Efter översvämningar som skakar det populära resmålet avråder nu Utrikesdepartementet från resor till Bangkok och flera andra platser.


Hit bör du inte åka

Norra Thailand:
Nakhom Sawan, Phichit, Phitsanulok, Sukhothai and Uthai Thani.

Nordöstra Thailand:
Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Srisaket, Surin, Roi-et, Mahasarakham and Kalasin.

Centrala Thailand:
Ayutthaya, Saraburi, Suphan Buri, Ang Thong, Chai Nat, Lopburi, Nakhom Pathom, Nonthaburi, Samut Sakhon, Pathum Thani and Singburi.

Östra Thailand:
Chacheongsao, Nakhon Nayok and Prachinburi.

Med anledning av säkerhetsläget i södra Thailand avråder Utrikesdepartementet sedan tidigare från icke nödvändiga resor till de fyra provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla.

BANGKOK. Allt medan vattnet kryper högre och högre upp på gatorna i Thailands huvudstad Bangkok avråder nu det svenska Utrikesdepartementet sina medborgare från att resa till stora delar av landet.

I ett pressmeddelande skriver UD att de avråder till "icke nödvändiga resor" till en rad namngivna områden i landet. De påpekar dock att detta inte gäller om man ska mellanlanda på Suvarnabhumi flygplats och sen resa vidare till andra resmål i Thailand eller till andra länder.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!