Den sista bilden innan Ljungström går till attack.
1 av 3
Den sista bilden innan Ljungström går till attack. - Foto: Polisens förundersökning / SCANPIX
Karen alldeles innan attacken.
2 av 3
Karen alldeles innan attacken.
Ljungström på väg mot rastgården, omedelbart innan attacken.
3 av 3
Ljungström på väg mot rastgården, omedelbart innan attacken. - Foto: SCANPIX

Han åtalas för häktesmordet på 24-åriga Karen

Den kvinnliga vårdaren dog av ett stort antal batong- och knytnävsslag.


STOCKHOLM. På tisdagen åtalades 28-årige Eric Ljungström, som misstänks för det brutala mordet på 24-årige Karen Gebreab,häktet i Huddinge.

Enligt åtalet dog Karen Gebreab genom ett mycket stort antal knytnävsslag och batongslag mot både huvudet och halsen.

För att hedra hennes minne har familjen startat upp en minnesfond och på Facebook har gruppen "R.I.P Fångvakten Karen Gebreab" bildats. I skrivande stund har gruppen 3 437 medlemmar varav många valt att lämna sin hälsning.

– R.I.P fantastiska Karen. Kände dig bara lite grand, men de gånger jag träffat dig gav du ett starkt intryck hos mig. Hoppas du har det bra där du är! skriver en person som säger sig känna Karen.

På facebookgruppens sida har personer utanför hennes bekantskapskrets även velat lämna en hälsning.

– Karen. Jag kände dig inte. Ändå kommer det som hände dig påverka mig för all framtid. Det enda vi alla kan göra nu är att ta lärdom av det som hänt, och uppskatta den tid vi har med våra nära och kära. Var rädda om varandra! skriver en annan.

Det brutala mordet har tidigare beskrivits som en ren avrättning av åklagaren Markus Hankkio. Mordet ägde rum den 3 oktober när Karen Gebreab skulle föra ut 28-åringen till häktets rastgård. Förutom mordet åtalas Eric Ljungström också på en rad andra punkter. I samband med dödsmisshandeln hotades även ytterligare en kvinnlig vårdare som kom till Karens undsättning.

Med hot om våld tog Eric Ljungström ifrån vårdaren hennes batong och höjde den mot henne.

Men 28-åringen åtalas även på en rad andra punkter som hot mot tjänsteman, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, brott mot knivlagen, mordbrand, försök till mord, skadegörelse och våld mot tjänsteman.

Rättegången mot Eric Ljungström inleds nästa tisdag, den 8 november.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.