Mörner anser att Mikael Karlsson (bilden), ordförande i Naturskyddsföreningen, tar varje chans han får att "kasta skit" mot jägare.
1 av 3
Mörner anser att Mikael Karlsson (bilden), ordförande i Naturskyddsföreningen, tar varje chans han får att "kasta skit" mot jägare. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Blogginlägget som skapar ytterligare rabalder i vargdebatten.
2 av 3
Blogginlägget som skapar ytterligare rabalder i vargdebatten. - Foto: Faksimil från Svenska Jägareförbundets hemsida.
Torsten Mörner kan hålla med om att det är onödigt att provocera ytterligare, men påpekar att han själv mordhotats flera gånger, liksom flera av hans medarbetare.
3 av 3
Torsten Mörner kan hålla med om att det är onödigt att provocera ytterligare, men påpekar att han själv mordhotats flera gånger, liksom flera av hans medarbetare. - Foto: Svenska Jägareförbundet

"Okej att mordhota men inte att skriva ett blogginlägg?"

Inlägget om djurrättsorganisationer och nazism rörde upp känslor. Men jägarordföranden talar hellre om mordhoten mot honom och andra, även om inlägget ska diskuteras i organisationen.


Ett utdrag ur inlägget

Så här skrev Daniel Ligné på tisdagen:

"Givetvis är inte ”vargkramare” nazister. Inte alls. Men, som den välkände historikern Peter Englund, och den där ledaren i Smålandsposten, påpekar så ser vi idag en rörelse med samma tankesätt och hierarkiska indelning som växte fram i det tredje riket. Dessa grupperingar förmår inte längre dela in världen i människor och djur. Man kör ihop allt till ”varelser” och då blir en jägare inte mer värd än en gris eller jude medan en varg kan stå högst upp tillsammans med en ädel ”vargkramare” eller arier."

SVERIGE. Daniel Ligné, anställd på Jägareförbundet, skrev ett blogginlägg där han drog paralleller mellan djurrättsorganisationers människosyn och nazism.

När Nyheter24 når organisationens ordförande Torsten Mörner har han ännu inte läst inlägget. Efter en genomläsning uttrycker han en viss förståelse för att texten piskar upp den hårda stämning som redan finns i debatten.

– Jag kan hålla med om att man inte ska provocera, men det tycker jag inte att Daniel gjorde direkt. Sen är det klart att det är ett sätt att få uppmärksamhet att jämföra med något så tabubelagt, säger han.

Mörner talar hellre om mordhot mot honom själv och sina medarbetare, något han anser inte tagits upp ordentligt.

– Jag tycker att media ska granska varför det är okej att mordhota men inte att skriva ett blogginlägg, säger han.

"Tar alltid tillfället i akt att kasta skit mot oss"

Ordföranden tar dock tämligen lätt på kritiken från Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen. Han kallade inlägget "en kränkning" och sa att han aldrig hört något så grovt från en anställd på Jägareförbundet.

– Mikael Karlsson tar alltid tillfället i akt att kasta skit på oss. Jag vet inte hur många gånger han varit med i teve och kritiserat Jägareförbundet, säger Torsten Mörner.

Han påpekar dock att inlägget är skrivet av Daniel Ligné och att åsikterna som framförs inte nödvändigtvis delas av organisationen.

Har du pratat med Daniel om inlägget? Kommer det vara kvar?

– Vi har styrelsemöte i nästa vecka och frågan kommer att diskuteras.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.