Oppositionsrådet Henrik Kelvfe (M) tillsammans med kollegan Michael Harvey (KD) utanför kommunhuset.
1 av 2
Oppositionsrådet Henrik Kelvfe (M) tillsammans med kollegan Michael Harvey (KD) utanför kommunhuset. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Kelvfe menar att S-förslaget är en motsats till arbetslinjen och befäster partiets roll som bidragspartiet nummer ett i Sigtuna.
2 av 2
Kelvfe menar att S-förslaget är en motsats till arbetslinjen och befäster partiets roll som bidragspartiet nummer ett i Sigtuna. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Socialbidrag - den nya vägen in i arbetslivet

I Sigtuna ska de med socialbidrag få jobb av kommunen med förhoppningen att de lättare ska få fast arbete.


SIGTUNA. Nu ska bidragstagarna få jobb när majoriteten i Sigtuna kommun utanför Stockholm beslutat att de invånare som har försörjningsstöd (tidigare socialbidrag) ska tilldelas jobb inom kommunen.

Oppositionsrådet Henrik Kelvfe (M) riktar dock stark kritik mot förslaget från den S-ledda majoriteten. Frågan är om socialbidraget nu blir en väg in i arbetslivet.

– Socialdemokraterna i Sigtuna befäster sin roll som bidragspartiet nummer ett. Det här står helt i motsats till arbetslinjen, säger Klevfe till Nyheter24.

Arbetstillfällena ska skapas utan att egentligen påverka eller inkräkta på de tjänster som redan finns.

– De ska inte ersätta personal som redan finns. Det ska röra sig om kvalitetsförbättringar i verksamheten, säger Anders Johansson (S), kommunalråd, till Sigtunabygden.

Henrik Kelvfe anklagar med anledning av detta majoriteten för att "hitta på jobb".

Enligt det nya förslaget kommer den som har socialbidrag i Sigtuna att erbjudas jobb under ett år i stället för bidrag. Den som erbjuds ett arbete måste också gå med i a-kassan och om man tackar nej till arbetet blir man av med försörjningsstödet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.