William Petzäll hävdar att SD-toppen slog vad om när de trodde att han skulle dö i en överdos.
William Petzäll hävdar att SD-toppen slog vad om när de trodde att han skulle dö i en överdos. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

William Petzäll: "Sverigedemokraterna slog vad om min dödsdag"

Enligt William Petzälls källor, som umgås med SD-toppen, slog de före detta partikollegorna vad om när han skulle dö av en överdos.


Turerna kring Petzäll

Natten till söndagen den 6 februari 2011 grips William Petzäll för fylleri i samband med en fest i en lägenhet i Trelleborg.

Enligt polisen ska han ha varit påverkad av både alkohol och tabletter. William Petzäll menar att tabletterna ska ha varit blodtrycksmedicin.

Han väljer därefter att ta en timeout från sitt arbete i riksdagen för att vårdas på ett behandlingshem.

Den 25 mars återvänder William Petzäll till riksdagen och fortsätter med sitt arbete. Under sommaren faller han dock tillbaka till missbruket och efter Almedalsveckan ska ingen inom partiet ha träffat honom menar Erik Almqvist i en intervju med Nyheter24.

Den 26 september väljer William Petzäll att hoppa av partiet men stanna kvar i riksdagen som politisk vilde.

Den 17 oktober omhändertas Petzäll enligt lagen om vård av missbrukare (LVM).

William Petzäll har efter han petades från Sverigedemokraterna hotat med att avslöja allt om SD.

Den 25 oktober skrev någon som hade kapat Petzälls konto på twitter att ledande Sverigedemokrater ligger bakom den nya sajten Avpixlat.

Hackaren fortsatte sedan med att lägga ut hashkoder och mejladresser till kända journalister från Aftonbladet och Expressen.

Den 4 november är William Petzäll återigen en fri man och mer motiverad än någonsin.

Den 15 november skriver William Petzäll om "några klargöranden" på hans nya blogg.

Den 21 mars kommer nyheten om att William Petzäll åtalas för narkotikabrott. Till Nyheter24 säger han att han förnekar brott.

Den 9 maj ställdes William Petzäll inför rätta. Den 14 maj kom domen.

STOCKHOLM. Efter att ha varit i kontakt med personer som har insyn i den absoluta toppen av Sverigedemokraterna fick William Petzäll höra att man hade slagit vad om när han skulle dö i en överdos.

– Jag blev smått chockad. Där hade några inom partiet tidigare sagt att de hoppas på att jag får ordning på livet och så är det andra företrädare som har en vulgär jargong mot mig, säger William Petzäll till Nyheter24.

Det var i en intervju i Robert Aschbergs program i Radio1 som den politiske vilden William Petzäll avslöjade de chockerande uppgifterna. För att skydda sina egna källor vill han dock inte gå in på exakt när han fick reda på att SD-topparna slagit vad med varandra. Han menar i stället att det viktigaste för honom är att må bra och fokusera på sitt riksdagsarbete.

– Jag vill kapa alla band med partiet. Jag mår mycket bättre utan dem.

I programmet pratade du om att SD inte hälsar på dig i korridoren. Hänger du med någon annan i riksdagen?

– Det kommer fram jättemånga från alla möjliga partier. Jag har faktiskt fått ett fantastiskt bemötande.

Efter den här mandatperioden är slut, kan du tänka dig att söka dig till ett nytt parti?

– Jag har suttit i åtta år på olika stolar inom politiken och tror att det är bra att prova på något nytt och ge andra möjlighet att prova på det här. Det är så jag känner i dag, säger han till Nyheter24.

Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin vill inte kommentera Petzälls uppgifter med mer än att de "helt saknar förankring i verkligheten".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

3 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.