Carl Bildt.
Carl Bildt. - Foto: VISAR KRYEZIU / AP

Hiphopstjärna släpper låten "Folkmordsmiljonär" om Bildt

Edh: "Ta ansvar för vad du har gjort som styrelsemedlem i Lundin Oil."


Utrikesminister Carl Bildt (M) har gång på gång kritiserats för sitt tidigare engagemang i Lundin Oils styrelse och också fått frågan hur det påverkar hans engagemang för fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, som är beroende av UD:s och Bildts hjälp och var på plats i Etiopien för att granska just Lundin Oils agerande i regionen.

Nu går svenska hiphopstjärnan Promoe, inte minst känd från hiphopgruppen Looptroop, till rasande attack mot Bildt i nysläppta låten "Folkmordsmiljonär".

På Rodeo.net berättar han varför han skrivit låten.

– Först och främst för att jag tycker det är ett hån att vi har en utrikesminister som sannolikt har tjänat stora pengar på att folk har fördrivits från sina hem, systematiskt våldtagits och mördats i jakten på olja, i Sudan och i Etiopien, säger han till Rodeo.

Han får också frågan om han vill hälsa något till Carl Bildt.

– Ta ansvar för vad du har gjort som styrelsemedlem i Lundin Oil eller i deras olika dotterbolag, och gör någonting för att vända den negativa spiral du har varit med om att skapa. Det kan säkert vara svårt att veta var du ska börja, men se till exempel till att göra allt för att få Martin Schibbye, Johan Persson samt Dawit Isaak fria, säger Promoe, som egentligen heter Mårten Edh, till Rodeo, där man också kan ladda hem låten.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.