- Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Kaos i Gamla stan i samband med demonstrationer

Det har varit stökigt i Gamla stan i samband med en högerextrem demonstration under lördagen. Polisen har gripit flera motdemonstranter sedan de kastat smällare och flaskor.


Uppemot 500 högerextremistiska demonstranter samlades vid Mynttorget i Stockholm vid 14-tiden. Där väntade ett stort antal motdemonstranter som försökte stoppa högerextremisterna genom att kasta smällare, ägg och flaskor.

Grupperna skiljdes åt av hundratals poliser men flera motdemonstranter försökte rusa igenom polisens avspärrningar.

– Flera motdemonstranter har försökt att ta sig fram till platsen där manifestationen skulle hållas, säger Anders Gillander, polisens presstalesman till Nyheter 24.

När manifestationen väl kom igång blåste motdemonstranterna i visselpipor och slog i trummor för att överrösta talarna. Polisen har gripit och omhändertagit runt 30 personer. Flera av dem är danska medborgare som kommit för att demonstrera mot högerextremisterna.

– Alldeles nyss har vi omhändertagit ett tiotal personer. Vi har sedan tidigare fyra gripna, två misstänkta för innehav av pyroteknik och två misstänkta för förberedelse till grov misshandel, säger Gillander.

Två personer ska ha utsatts för grov misshandel, en skadade ett öga och en fick en flaska i huvudet. Men det är oklart vilken sida av demonstrationerna de tillhörde. En person fick även föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en polisbil. Under eftermiddagen och kvällen förväntas demonstrationerna lugna ner sig.

– Vi kommer att ha det under kontroll, vi är vana vid såna här typer av demonstrationer, säger Gillander.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.