Södertäljepolisen tystar ner upplopp på nyårsnatten

Södertäljepolisen vill inte säga någonting om det upplopp som inträffade i stadsdelen Hovsjö på nyårsnatten. Elva poliser använde sig av batonger och pepparsprej mot ett tjugotal uppretade män, kvinnor och barn.


Strax efter midnatt på nyårsnatten blev en polisbil beskjuten med nyårsraketer av en man i stadsdelen Hovsjö. Poliserna lyckades filma händelsen och kunde således identifiera mannen. Men när förövaren skulle gripas kom 15 till 20 personer till hans räddning och ett våldsamt upplopp utbröt.
Södertäljepolisen vill dock inte säga någonting om händelsen på nyårsnatten.

– Vi kommenterar ingenting, säger stationsbefäl Eva Malm Eriksson till Nyheter24.

Enligt Länstidningen kallade de fem poliserna på plats efter förstärkning och sammanlagt var det elva poliser på platsen som använde batonger och pepparsprej för att lugna ner situationen. Tre poliser skadades under upploppet. En av angriparna greps men kom senare undan i tumultet som uppstod. Polisen vill inte kommentera hur de går vidare i fallet.

–  Som läget är nu så har vi inget att säga till media, säger Malm Eriksson.

Det har tidigare funnits ett missnöje mot polisen i Hovsjö och i oktober i år besköts polisstationen i stadsdelen med 13 skott. Även vid förra nyårsafton avfyrades raketer mot poliser i Hovsjö.

– Tyvärr är det så här varje år i Hovsjö och Ronna. Det är inget att ta lätt på, men alla poliser vet om att vi är en måltavla, framför allt på nyårsafton, när de kliver på arbetspasset. Det gäller att vara extra försiktig, har Thomas Mattisson, gruppchef för Hovsjös poliskontor tidigare sagt till LT.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!