- Foto: Leif R Jansson/Scanpix

26-åringen häktad för kidnappning

Den 26-åriga man som på onsdagen greps misstänkt för människorov häktades på fredagen.


Klockan 16.00 inleddes häktningsförhandlingen mot 26-åringen som misstänks vara inblandad i kidnappningen av en 25-årig student i Uppsala. Iklädd häktets gröna mundering medgav han att låta sig häktas under fulla restriktioner.

– Vid ett så här allvarligt brott råder ju rent allmänt obligatorisk häktning. Med anledning av det har han medgivit de förutsättningar som nu finns för sannolika skäl, säger Anders Norman till Expressen.se.

26-åringen greps den 4 januari i samband med polisens fritagning av den kidnappade 25-årige miljonären från Uppsala som varit försvunnen sedan den 28 december.
Han hade då hållits fången i en övergiven skola i Robertsfors som den nyligen häktade 26-åringen köpte för bara några veckor sedan.

Sedan tidigare sitter en man, 26, och en kvinna, 23, häktade misstänkta för inblandning i kidnappningen. 25-åringens tillhörigheter hittades i deras bil.
Motivet till kidnappningen är fortfarande oklart och polisen vill inte säga hur kidnappningen gått till. Det är även oklart vilken relation 26-åringen har till offret och det sedan tidigare häktade paret. Klart är dock att han har bott i Uppsala tidigare.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.