Polis våldtog kollega på efterfest

Kvinnan som våldtogs i Göteborg förra året är polis. Efter en fest våldtogs hon av sin manlige kollega.


GÖTEBORG. En 26-årig mannen som står åtalad för våldtäkt är polis. Och kvinnan som han uppges ha våldtagit är ingen mindre än hans egen poliskollega, skriver Expressen.

Mannen var på efterfest tillsammans med kvinnan och några kollegor. När festen tog slut och kvinnan gått och lagt sig stannade polismannen kvar i lägenheten. Det är då som han ska ha våldtagit henne.

Rättsläkaren menar att 26-åringen var våldsam mot kvinnan och att det inte var frivilligt. Han ska först ha tagit ett hårt grepp om kvinnans lår. Sen ska han ha särat på hennes ben och skadat henne i underlivet med sina fingrar. När mannen överföll kvinnan var hon berusad och hade dessutom somnat. Därför menar åklagarsidan att hon inte kunde göra motstånd.

Försvaret menar att det i stället är mannen som är det verkliga offret. Man menar att polismannen har farit väldigt illa efter händelserna.

- Han är oerhört betryckt över detta. Fram tills nu har det varit oerhört betungande för honom. Men vi har ställt in oss på att det blir åtal, säger mannens advokat Anders Lysén till Expressen.

Enligt vittnen finns det ingenting som pekar på att kvinnan frivilligt hade sex med mannen. En kollega vittnar om att kvinnan låg och sov när han gick därifrån. Efter att polismannen först förnekat våldtäkten har han ändrat sig. Han hävdar att kvinnans anklagelser mot honom är trovärdiga.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!