- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Innebandypappan: Historien stämmer inte

Den tioårige pojken övergavs aldrig i kylan, det säger pojkens pappa och en av ledarna för den utpekade klubben.– Jag körde honom till den andra sidan av parkeringen där hans pappa befann sig, säger pojkens tränare.


Mediedrevet har varit stort mot den pappa som uppgavs ha lämnat sin son ute i kylan för att han "spelat dåligt" i en innebandymatch. Nu kommer nya uppgifter som säger att historien inte stämmer. Radioprogrammet Medierna i P1 har pratat med både pappan och en ledare för klubben och de menar att pojken aldrig övergavs.

– När matchen var avklarad så skulle vi samla ihop oss och gå till bilarna. En av spelarna blev irriterad efter förlust i matchen och lämnade planen. Efter en stund träffade jag honom utanför en av ingångarna till Fyrishov. När jag skulle gå fram gick han in. Då tog jag beslutet att packa bilen med väskorna, säger ledaren som liksom pappan vill vara anonym för att skydda pojken.

Det var vid ingången till Fyrishallen som pojken mötte Conny Eriksson. Eriksson har tidigare berättat att han hjälpte pojken att ringa till en kompis föräldrar. När tränaren ropade till pojken att komma till bilen, gick han enligt tränaren och ställde sig i en dörrsluss vid Fyrishallen.

– Då tar jag beslutet att köra min bil fram till den ingången. Då står han i en dörrsluss inomhus och jag går ner och där står Conny Eriksson, och pratar med den här pojken. Och jag går dit och så säger jag "hej". Conny har en mobiltelefon i handen. Och jag säger till pojken att "nu ska vi åka hem". Så jag plockar in honom i bilen, kör honom till sin pappa som står parkerad på andra sidan och sedan åker vi hem, säger tränaren.

Pappan och ledaren är kritiska till medierapporteringen av händelsen. Pappan förklarar även att han aldrig blivit uppringd av Conny Eriksson och att hans son inte hade med sig någon mobiltelefon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!