SD-politikern var ute på dans och blev omhändertagen för fylleri. (Bilden är från ett annat tillfälle).
SD-politikern var ute på dans och blev omhändertagen för fylleri. (Bilden är från ett annat tillfälle). - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

SD-politiker fast för fylleri

Adam Marttinen, distriktsordförande för SD i Sörmland, var så packad att vakterna på nattklubben var tvungna att tillkalla polis.


Distrikstsordförande och gruppledare

Adam Mattinen blev omhändertagen av polis enligt LOB - lagen om omhändertagande av berusade personer.

Mattinen som tidigare suttit som suppleant i SD:s partistyrelsen och kandiderat till riksdagen är för närvarande distriktsordförande och politisk gruppledare i landstinget Sörmland. Sedan 2006 är han fullmäktigeledamot i Esilstuna.

ESKILSTUNA. På lördagsnatten blev Adam Marttinen - Sverigedemokraternas toppnamn i Sörmland, omhändertagen av polis för fylleri.

– Det var en olycklig händelse helt enkelt, säger Marttinen, till tidningen Folket och fortsätter:

– Men jag har inte så mycket att säga om det. Jag var alldeles för berusad helt enkelt för att bete mig lämpligt enligt ordningsvakter och polis. Men det är första gången det händer i mitt liv och jag mår inte så bra över det.

Vakterna blev tvungna att tillkalla polis

Enligt ett vittne på nattklubben Brasserie Le Grand var Marttinen "full och gapig". Han ska ha blivit avvisad av en vakt för att han var så full att han inte kunde stå upp.

Därefter ska han ha hamnat i en diskussion med en av vakterna som till sist tillkallade polis.

Enligt samma vittne som Folket pratat med så ska Marttinen ha gått fram till en person med invandrarbakgrund och sagt: "Fast jag är rasist så tycker jag om dig".

I efterhand hävdar han att han inte har sagt så, men säger samtidigt att han kan skämta med sina invandrarkompisar och att de brukar ha en rå jargong.

Skadat förtroende

Marttinen tror inte att fylleskandalen kan skada väljarnas förtroende.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag har betett mig omdömeslöst, men jag tycker det främst är något som drabbar mig själv, säger han till Folket.

Han menar att om händelsen skett på en onsdagsförmiddag på ett möte så hade det varit annorlunda, att det här hände på hans fritid och därmed inte är lika allvarligt.

LOB
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.