Mannen mördades med den här dolken.
1 av 4
Mannen mördades med den här dolken. - Foto: Foto: TV3/Efterlyst
Den 2 november 2007 vid tvåtiden blev en man nerknuffad på spåret på Högdalens tunnelbanestation. Mannen dog direkt.
2 av 4
Den 2 november 2007 vid tvåtiden blev en man nerknuffad på spåret på Högdalens tunnelbanestation. Mannen dog direkt. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Två timmar senare hittas en man brutalt knivmördad i en lägenhet 400 meter från stationen.
3 av 4
Två timmar senare hittas en man brutalt knivmördad i en lägenhet 400 meter från stationen. - Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX
Polisen har klarat upp dubbelmordet som begicks i Högdalen 2007. Den misstänkte 34-åringen har erkänt båda morden.
4 av 4
Polisen har klarat upp dubbelmordet som begicks i Högdalen 2007. Den misstänkte 34-åringen har erkänt båda morden. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Dubbelmord uppklarat efter fyra år

Mannen som greps för de två morden som begicks i Högdalen 2007 har erkänt. Enligt polisen är morden så gott som uppklarade. Nu ska cold case-gruppen satsa på minst tre ärenden till.


HÖGDALEN. Det var i november 2007 som två män mördades i Högdalen. Först blev en man nerknuffad på tunnelbanespåret. Strax därefter knivmördades en man i en lägenhet några minuter från tunnelbanan. I januari grep polisen en 34-årig man som misstänktes för båda morden. Under förhör har mannen erkänt de båda morden, uppger Efterlyst.

- Mannen är inne på sin tredje häktningsvecka och på olika sätt har vi fått honom att erkänna under förhören, säger kommissarie Hans Stridlund vid Söderortspolisen till Nyheter24.

Den 34-årige mannen är inte känd av polisen sen tidigare. Hans motiv till morden vill Hans Stridlund avslöja. Dubbelmordet klarades upp efter Söderortspolisens cold case-satsning med syftet att utreda ouppklarade mord.

- Det ska bevisas och styrkas och jag anser att vi nu har nått den punkten där vi kan säga att brottet är styrkt, både mordet i lägenheten och i tunnelbanan, säger Hans Stridlund till Nyheter24.

Efter dubbelmordet ska cold case-gruppen arbeta med minst tre ouppklarade mord.

- Det gäller mordet på en 77-årig man i Skärholmen 2002. Ett mord som begicks i Bredäng 2002, där kroppen hittades 2004. Sen jobbar vi med ett mord från 1995 där en person mördades i en lägenhet i Hökarängen, säger Hans Stridlund till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!