Polisen på plats vid taxikontoret.
1 av 2
Polisen på plats vid taxikontoret. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX
Den 31-årige gängledaren var obeväpnad och bar inte Brödraskapet Wolfpacks färger.
2 av 2
Den 31-årige gängledaren var obeväpnad och bar inte Brödraskapet Wolfpacks färger. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

23-åring gripen för "taximordet" på Wolfpackledaren

Mannen greps på måndagskvällen och misstänks för medhjälp till mord.


Taximan efterlyst för mordet

Enligt Sydsvenskan misstänks en man som har kämpat om att ta över makten i Taxibolaget för torsdagens gangstermord i Malmö. Han är nu efterlyst av polisen efter att bilden av vad som hände klarades upp efter helgens förhör. Tidigare har en 40-årig man och en 25-årig kvinna suttit anhållna för medhjälp till mord men de har nu släppts.

Bakgrunden till mordet är en konflikt mellan två delägarsidor där den mördade 31-årige gängledaren enligt polisen var på väg att köpa sig in i företaget. Gängledaren ska vid mordtillfället inte ha varit klädd i Brödraskapet Wolfpacks färger. Han ska heller inte ha burit vapen eller skyddsväst och enligt polisen tyder det på att han inte var orolig för att något skulle hända honom.

MALMÖ. En 23-årig man är gripen för inblandning i mordetBrödraskapet Wolfpacks 31-årige ledare på Volframgatan den 24 november 2011. Totalt har polisen fem misstänkta varav en 40-årig man sedan tidigare sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord. Ytterligare en 32-årig man som avtjänar straff inom kriminalvården är misstänkt för medhjälp till mord och kommer snarast att transporteras till Malmö.

– En kille är inplockad. Men jag kan inte säga något om hur hans medverkan ser ut, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör polisen i Malmö, till Nyheter24.

Vid tiotiden på tisdagen kommer polisen att hålla en presskonferens där spaningsledare Bo Lundqvist vid Länskriminalavdelningen i Skåne kommer att närvara.

- Tre av de män som är misstänkta för medhjälp till mord har tidigare varit anhållna i utredningen, men vi bedömer att misstankarna nu har stärkts ytterligare mot dem jämfört med när de blev frisläppta vid häktningsförhandlingen efter det tidigare frihetsberövandet, säger Bo Lundqvist i ett pressmeddelande.

Ytterligare två personer varav en 44 årig man är sedan den 3 december 2011 efterlyst och häktad i sin frånvaro misstänkt för mord. En 25 årig man är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för medhjälp till mord. De två männen tros befinna sig utomlands.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!