Det återstår att se hur kronprinsessan Victoria reagerar på sin gamla mentors attack.
1 av 3
Det återstår att se hur kronprinsessan Victoria reagerar på sin gamla mentors attack. - Foto: Kungahuset/Hovet
Herman Lindqvist har alltid haft en nära relation med kungafamiljen.
2 av 3
Herman Lindqvist har alltid haft en nära relation med kungafamiljen. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
Har Herman Lindqvist varit på slottet för sista gången?
3 av 3
Har Herman Lindqvist varit på slottet för sista gången? - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Osäkert om Herman får komma tillbaka till slottet

Herman Lindqvists attack mot prinsessans namn Estelle har fått konsekvenser. Nu är det osäkert om historikern får komma tillbaka till slottet och föreläsa.


Historikern Herman Lindqvist har varit kronprinsessan Victorias privata historielärare. Han har dessutom sett sig som en mentor till henne. I flera år har han haft en god relation med kungafamiljen. En relation som kan ha sett sitt slut.

Lindqvist brukar med jämna mellanrum vistas på slottet, men nu kan det vara slut med det. Hans popularitet på hovet verkar ha minskat efter utspelet. När det blev officiellt att vår nya prinsessa ska heta Estelle gick Herman Lindqvist genast till attack mot namnvalet. Han sa då att "Estelle låter som en nattklubbsdrottning".

– Han håller föreläsningar på slottet, nu vet jag inte när nästa blir, säger hovets biträdande informationschef Annika Sönnerberg till Expressen.

Hur kungafamiljen reagerar på Hermans attack återstår att se. På hovet verkar man inte helt nöjd med hans skarpa kritik.

– Det är hans åsikt, han har sin smak, jag kan ha en åsikt om Herman men det har jag inte, säger hovets informationschef Bertil Ternert till Expressen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!